روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان درگزین خبرداد :
برگزاری جلسه مانور عملیاتی پدافند غیرعامل با موضوع هاری در گاوداری گلدشت نمونه اصفهان واحد درگزین
مانور پدافند غیرعامل با هدف مقابله با بیماری هاری و آشنایی مجدد اعضای مانور با شرح وظایف محوله، شناسایی نقاط ضعف و قوتف، ارزیابی توانایی و استخراج مشکلات و موانع موجود به اجرا درآمد.
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی درگزین غلامرضا عبدالهی نماینده اداره کل دامپزشکی استان همدان در شهرستان درگزین از برگزاری جلسه مانور عملیاتی پدافند غیرعامل با موضوع بیماری هاری در گاوداری گلدشت نمونه اصفهان واحد درگزین خبر داد.
غلامرضا عبدالهی گفت: مانور عملیاتی اداره کل دامپزشکی با حضور رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی، مسئول پدافند غیرعامل اداره کل دامپزشکی استان، نیروی انتظامی، پدافند غیرعامل استانداری همدان، فرمانداری و بخشداری درگزین ، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی، محیط زیست و نمایندگی اداره دامپزشکی شهرستان درگزین و سایر مدیران و کارشناسان اجرایی زیربط با موضوع بیماری هاری در محل گاوداری گلدشت نمونه اصفهان واحد درگزین برگزار شد .
عبدالهی گفت مانور پدافند غیرعمل با هدف مقابله با بیماری هاری و آشنایی مجدد اعضاء با شرح وظایف محوله، شناسایی نقاط ضعف و قوت، ارزیابی توانایی و استخراج مشکلات و موانع موجود به اجرا درآمد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی گفت : مانور پدافند غیر عامل تمرینی برای شبیه سازی بحران، و به چالش کشیدن برنامه های عملیاتی برای مقابله با آنها است.
وی عنوان کرد: انجام این مانور در فاز آمادگی و پیش از بحران، مطابق سناریوی طراحی شده از طرف اداره کل دامپزشکی استان همدان اجرا گردید.
مسئول پدافندغیرعامل اداره کل دامپزشکی همدان دکتر حسینی گفت : اکیپهای اعزام واکنش سریع باید آمادگی لازم را به منظور مقابله با بحرانهای احتمالی داشته باشند و میبایست کلیه تدابیر پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع این بیماری اندیشیده شود.
دکتر بصیری مدیر امور دام جهاد کشاورزی گفت : ضمن رعایت اصول امنیت زیستی، در صورت بروز موارد مشکوک، بلافاصله اداره دامپزشکی شهرستان را مطلع سازند که عنصر زمان هنگام بحران مهمترین عامل کاهش خسارات اقتصادی می باشد
مسئول پدافند غیرعامل استانداری مهندس رضوانجو مقابله با بیماری هاری با محوریت علائم بالینی هاری، ایمنی علیه هاری با نگرش به انواع واکسنهای آن، نظام مراقبت هاری، کنترل هاری در حیوانات، راههای انتقال بیماری در حیات وحش و ... از مهمترین اهداف برگزاری این مانور دانست.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: بیماری هاری یکی از خطرناکترین بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان است، که این بیماری جزو بیماریهای عفونی و کشنده ویروسی است که به دو صورت هاری خشمگین و هاری فلجی ظاهر میشود. و میزان کشندگی هاری صد درصد است، طوریکه پس از ظهور علائم بیماری هاری چه در انسان و چه در حیوان بیمار محکوم به مرگ است.
عبدالهی در پایان گفت: بیماری هاری با واکسیناسیون به موقع بهراحتی قابل پیشگیری است و کسانی که به حیوان گزیدگی دچار میشوند پس از هر نوع حیوان گزیدگی باید به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی و یا خانه بهداشت مراجعه کرده تا تا اقدامات پیشگیری صورت پذیرد.