چشمانداز سازمان دامپزشکی کشور در برنامه ششم توسعه
مراحل برنامهریزی
1- تحلیل و شناخت ماموریت، اهداف و استراتژیهای جاری سازمان
2- بررسی محیطی
1-2- تحلیل و شناخت محیط خارجی
2-2- تحلیل و شناخت محیط داخلی
3- تدوین استراتژیها
4- اجرای استراتژیها
5- ارزشیابی نتایج
3- تدوین استراتژیها
1- تبیین ماموریت، چشمانداز، ارزشها، تعین اهداف کلان، کلی، کمی، اتخاذ راهبردها
1-1- ماموریتهای سازمان دامپزشکی کشور
1-1-1- بررسی بیماریهای دامی، شناسایی مناطق و منابع آلوده و راه سرایت و طرز انتشار بیماریها
2-1-1- تامین بهداشت دام کشور از طریق پیشگیری و مبارزه با بیماریهای همهگیر و قرنطینهای دام
3-1-1- همکاری با وزارت بهداشت در امر مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام
4-1-1- تاسیس پستهای قرنطینه در نوار مرزی و داخل کشور به منظور جلوگیری از سرایت بیماریهای دامی، همچنین کنترل بهداشتی و ورود و خروج دام و فراوردههای خام دامی و نظارت در نقل و انتقال آنها و صدور گواهی بهداشتی دام و فراوردههای خام دامی که به خارج صادر میشود
5-1-1- نظارت بهداشتی چراگاهها، مراتع، آبشخورها، محل نگهداری دام و سایر تاسیسات مربوط به پرورش دام، همچنین نظارت بر کارخانههای تولید خوراک دام از لحاظ بهداشتی
6-1-1- نظارت بهداشتی کشتارگاهها و بازرسی و معاینۀ بهداشتی گوشت در کشتارگاههای کشور، نظارت بهداشتی کارخانههای تولید و تهیه فراوردههای خام دامی
7-1-1- اظهارنظر و نظارت در مورد ساخت، ورود و صدور فروش انواع داروی سرم، واکسن و مواد بیولوژیکی مخصوص دام و صدور پروانه برای اشتغال به کار تهیه و ترکیب و فروش داروهای ساده، مرکب، واکسنها، سرمها، مواد بیولوژیکی، مواد ضدعفونی، سموم و مواد دیگری که به اشکال مختلف مورد مصرف دامپزشکی قرار میگیرد
8-1-1- مشارکت در کنفرانسهای بینالمللی دامپزشکی و اعزام نماینده به این کنفرانسها در حدود اعتبارات مصوب و پس از تایید وزیر کشاورزی، همچنین مبادلۀ اطلاعات علمی با مراکز و مراجع علمی دامپزشکی
9-1-1- تاسیس و توسعۀ شبکههای دامپزشکی، همچنین تربیت کادر فنی در مناطق و مراکز دامداری کشور و صدور پروانۀ تاسیس بیمارستانها و درمانگاههای دامپزشکی، همچنین اشتغال به مایهکوبی و درمان دام و سیاستگذاری و مدیریت تامین وسائل و لوازم فنی، داروها، واکسنها، سرمها، مواد بیولوژیکی، سموم و مواد ضدعفونی مربوط به مبارزه با بیماریهای دامی
10-1-1- حذف دام بیمار یا مظنون به ابتلاء بیماری یا ناقل عامل بیماری و پرداخت غرامت به صاحب آن
2-1- چشمانداز سازمان دامپزشکی کشور
1-2-1- پیشرو در کنترل و ریشهکنی بیماریهای استراتژیک دامی در منطقه
2-2-1- توانمند در نظام سلامت کشور با کنترل و ریشهکنی بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان و نظام مراقبت ایمنی تولیدات دامی و آبزیپروری
3-2-1- پویایی نظام مراقبت بیماریهای واگیردار آندمیک، اگزوتیک، نوپدید، بازپدید و مخاطرات و تهدیدات بیوتروریسم
4-2-1- رقابتپذیری خدمات دامپزشکی با تکیه بر استانداردهای جهانی و به کمک دانش و فناوریهای نوین و مشارکت حداکثری بخش خصوصی و تعاونی
5-2-1- دسترسی عادلانه اقشار مختلف مردم به ویژه در مناطق عشایری و محروم به خدمات دامپزشکی
6-2-1- دارای تعامل سازنده و مؤثر با مجامع جهانی دامپزشکی
3-1- ارزشهای سازمان دامپزشکی کشور
1-3-1- بهرهمندی از نیروهای توانمند، متخصص، نوآور و کارآفرین
2-3-1- حمایت از پژوهشهای کاربردی و به کارگیری نتایج آن در سطوح ملی و استانی
3-3-1- حفظ و صیانت از سرمایههای دامی کشور
4-3-1- احترام به حقوق و کرامت ذینفعان و ارائۀ خدمت صادقانه، رضایتمندی و پاسخگویی دقیق و به موقع به آنان
5-3-1- اعتقاد به مشارکتپذیری و انضباط در انجام وظایف و پرهیز از اسراف و تبذیر در امکانات و منابع
6-3-1- حفظ و صیانت از بهداشت، رفاه و حقوق حیوانات
4-1- اهداف بلند مدت سازمان دامپزشکی کشور (اهداف کلان برنامه استراتژیک، نتایج خاصی که سازمان میکوشد در تأمین مأموریت خود با همکاری سازمانها و دستگاههای مرتبط به دست آورد)
1-4-1- امنیت غذایی
2-4-1- سلامت جامعه (بهداشت عمومی/ سلامت غذایی)
3-4-1- استانداردهای بهداشتی تولیدات دامی در تجارت
5-1- اهداف میان مدت سازمان دامپزشکی کشور (اهداف کلی برنامۀ جامع (توسعه)، نتایج خاصی که سازمان میکوشد در تأمین مأموریت خود به دست آورد)
1-5-1- ارتقاء بهداشت و سلامت دام
2-5-1- ارتقاء بهداشت و تضمین کیفیت فراوردههای خام دامی، خوراک دام، دارو و فراوردههای بیولوژیک
3-5-1- ارتقاء کیفیت و بهداشت واحدهای تولیدی، توزیعی، عرضه و خدمات مرتبط با دامپزشکی
4-5-1- دسترسی کمی و کیفی به بستۀ خدمات دامپزشکی
راهبردهای هدف 1: ارتقاء بهداشت و سلامت دام
1-1-5-1- ارتقاء شاخصهای کنترل بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان
2-1-5-1- ارتقاء شاخصهای کنترل بیماریهای دام، طیور و آبزیان
3-1-5-1- ارتقاء ساختار بهداشتی واحدهای پرورش دام، طیور، آبزیان و صنایع مرتبط
4-1-5-1- توسعه بیمه دام
5-1-5-1- ارتقاء شاخصهای رفاه دام
راهبردهای هدف 2: ارتقاء بهداشت و تضمین کیفیت فراوردههای خام دامی، خوراک دام، دارو و فراوردههای بیولوژیک
1-2-5-1- ارتقاء شاخصهای سلامت و بهداشت فراوردههای خام دامی و خوراک دام، دارو و فراوردههای بیولوژیک
2-2-5-1- ارتقاء مطالعات کاربردی برای ارزیابی مخاطرات فراوردههای خام دامی و خوراک دام، دارو و فراوردههای بیولوژیک
3-2-5-1- توسعه آزمایشگاههای کنترل کیفی فراوردههای خام دامی و خوراک دام، دارو و فراوردههای بیولوژیک
4-2-5-1- بهروزرسانی، اصلاح و رفع خلاءهای قوانین و مقررات
5-2-5-1- ارتقاء بهداشت ناوگان حمل و نقل
راهبردهای هدف 3: ارتقاء کیفیت و بهداشت واحدهای تولیدی، توزیعی، عرضه و خدمات مرتبط با دامپزشکی
1-3-5-1- استقرار سامانههای GMP, HACCP و غیره در واحدهای تولیدی، توزیعی، عرضه و خدمات مرتبط با دامپزشکی
2-3-5-1- توسعۀ رقابتپذیری تولیدات برای صادرات
3-3-5-1- رتبهبندی واحدهای تولیدی، توزیعی، عرضه و خدمات مرتبط با دامپزشکی
4-3-5-1- بهروزرسانی، اصلاح و رفع خلاءهای قوانین و مقررات
5-3-5-1- ارتقاء شاخصهای امنیت زیستی
راهبردهای هدف 4: دسترسی کمی و کیفی به بستۀ خدمات دامپزشکی
1-4-5-1- توسعۀ متوازن و توانمندسازی بخش دولتی و غیردولتی دامپزشکی
2-4-5-1- ارتقاء دانش و مهارتهای ذینفعان
3-4-5-1- توسعۀ خدمات دامپزشکی در مناطق روستایی/عشایری
4-4-5-1- مشارکت ذینفعان در سیاستگذاری، برنامهریزی و ارائۀ خدمات دامپزشکی
5-4-5-1- اصلاح ساختارهای دامپزشکی متناسب با شرایط و الزامات روز
6-4-5-1- توسعۀ ارتباطات و ارائۀ خدمات به ذینفعان با استفاده از فناوریهای نوین هوشمند و مدیریت دانش اطلاعات
7-4-5-1- بسترسازی مناسب برای استفاده از فرصتهای بینالمللی و منطقهای و سازمانهای تخصصی
6-1- اهداف کوتاه مدت (اهداف کمی برنامۀ سالانه، اهداف عملیاتی (فعالیتهای) لازم جهت نیل به اهداف برنامۀ جامع و بودجهریزی سالانه)
1-6-1- کاهش بروز بیماریهای مشترک از 20 درصد کانون در سال پایه به 15 درصد کانون در پایان برنامه
2-6-1- کاهش تلفات در گلههای مرغ گوشتی از 3.489 درصد در سال پایه به 2.558 درصد در پایان برنامه/ کاهش بروز بیماریها در گلههای صنعتی طیور از 6247 کانون در سال پایه به 3279 کانون در پایان برنامه
3-6-1- کاهش بروز بیماری در مزارع پرورشی آبزیان از 965 کانون در سال پایه به 707 کانون در پایان برنامه/ کاهش تلفات در مزارع پرورشی آبزیان از 13.89 درصد در سال پایه به 10.182 درصد در پایان برنامه
4-6-1- کاهش بروز بیماری در کلنیهای زنبور عسل از 20.380 درصد کانون در سال پایه به 17.934 درصد کانون در پایان برنامه
5-6-1- کاهش بروز بیماریهای واگیر دام در واحدهای اپیدمیولوژیک از 14.060 درصد کانون در سال پایه به 10.556 درصد کانون در پایان برنامه
6-6-1- افزایش موارد و سطح پوشش بیمههای اجباری برای بیماریهای مشترک و اخطار کردنی (استراتژیک) 80% تا پایان برنامه
7-6-1- افزایش سطح پایش و کنترل سموم (کلره، فسفره) و فلزات سنگین (سرب، کادمیوم، جیوه، آرسنیک) در فراوردههای دامی (دام، طیور، آبزیان) و خوراک دام در حد مجاز تا پایان برنامه/ افزایش سطح پایش و کنترل باقیماندههای دارویی (آنتی بیوتیکها، هورمونها) در فراوردههای دامی (دام، طیور، آبزیان) و خوراک دام در حد مجاز تا پایان برنامه/ افزایش سطح پایش و کنترل آفلاتوکسینها در فراوردههای دامی (دام، طیور، آبزیان) و خوراک دام در حد مجاز تا پایان برنامه
8-6-1- افزایش ارزیابی مخاطرات فراوردههای دامی، خوراک دام، دارو و فراوردههای بیولوژیک از تعداد 50 مورد ارزیابی تا 200 مورد ارزیابی در پایان برنامه
9-6-1- ایجاد آزمایشگاههای مرجع منطقهای کنترل کیفی فراوردههای دامی، خوراک دام، دارو و فراوردههای بیولوژیک در پنج منطقه تا پایان برنامه/توسعه کمی و کیفی آزمونهای تشخیصی و کنترل کیفی دامپزشکی 25 درصد نسبت به سال پایه تا پایان برنامه/ اعتبار بخشی آزمونهای کنترل کیفی فراوردههای دامی، خوراک دام، دارو و فراوردههای بیولوژیک از تعداد 25 درصد در سال پایه به 100 درصد در پایان برنامه
10-6-1- افزایش تعداد ناوگان اختصاصی و بهداشتی حمل و نقل از تعداد 33600 به 43675 تا پایان برنامه
11-6-1- افزایش تعداد واحدهای دارای گواهیهای استقرار سامانههای GMP, HACCP و غیره از 326 واحد به 618 واحد تا پایان برنامه
12-6-1- صدور مجوز IR و EC از تعداد 157 مجوز در سال پایه به 634 مجوز در پایان برنامه
13-6-1- افزایش تعداد واحدهای دارای رتبه A از تعداد 395 واحد در سال پایه به 1203 واحد در پایان برنامه
14-6-1- افزایش میزان دامداران دارای گواهی بهداشتی آموزشی از 500000 نفر ساعت در سال پایه به 650000 نفر ساعت در پایان برنامه/ افزایش میزان شاغلین دارای گواهی آموزشهای بهداشتی صنایع مرتبط از 1079 نفر در سال پایه به 1760 نفر در پایان برنامه
15-6-1- افزایش تعداد شاغلین بخش غیردولتی دامپزشکی در شهرستانها و مناطق کمتر توسعه یافته با جمعیت 100000 واحد دامی از تعداد 10100 نفر در سال پایه به 12000 نفر در پایان برنامه/ افزایش درمانگاههای دامپزشکی ویژه مناطق روستایی و عشایری از تعداد 0 واحد در سال پایه به 500 واحد در پایان برنامه
16-6-1- استفاده از فناوریهای نوین هوشمند از 29.6 درصد در سال پایه به 100 درصد در پایان برنامه/ افزایش تعداد کاربران سامانههای الکترونیکی سازمان از تعداد 10 سامانه در سال پایه به 16 سامانه در پایان برنامه
سیاستهای اجرایی برنامه
1- اقدامات کنترلی و ریشهکنی در خصوص بیماریهای اگزوتیک و اجرای سیستم پایش مستمر و امنیت زیستی (Bio security) شامل بازدید کارشناسی/ نمونهبرداری/ نظارتی/ بررسی اپیدمیولوژیک/ بازرسی/ تعین تطبیق یا عدم تطبیق اقدامات قرنطینهای/ بیوسکیوریتی/ و غیره
2- توسعۀ نظام مراقبت فعال و غیرفعال بیماریهای دام، طیور و آبزیان
3- استقرار سیستم زنجیرۀ سرد حمل/ نگهداری/ توزیع
4- اقدامات لازم در خصوص تعین میزان تاثیر واکسن، مواد بیولوژیک، دارو و سموم
5- بررسی میزان بروز، شیوع و تلفات اقتصادی ناشی از بیماریهای استراتژیک در سطح کشور و چگونگی انتقال بیماریها
6- بررسی راههای انتشار و انتقال بیماریها و مشخص نمودن عوامل ذیمدخل در اکولوژیهای مختلف
7- تدوین دستورالعمل فوریتهای خدمات دامپزشکی در حوادث غیرمترقبه (اپیدمیها، بلایا، اتفاقات انسان ساخت و غیره)
8- هماهنگی با ارگانهای ذیربط جهت کسب پشتیبانیهای لازم
9- پاکسازی و ضدعفونی کانونهای آلوده
10- اقدامات قرنطینهای و امنیت زیستی در کانون طغیان و غیره
11- استقرار سیستم هشدار به موقع Early alarm system و تشخیص سریع Early detection system
12- برنامهریزی، هماهنگی و اجراء به منظور آموزش و اطلاعرسانی در امر بهداشت عمومی به بهرهوران
13- اجرای برنامههای پیشگیری و مبارزه بر علیه بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان
14- بررسی اپیدمیولوژیکی وضعیت بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان و شناسایی جغرافیایی کانونهای آلوده و تعیین میزان درصد آلودگی در کشور
15- اجرای برنامههای پیشگیری و مبارزه بر علیه بیماریهای باکتریایی، ویروسی، انگلی و قارچی دام، طیور و آبزیان
16- اجرای برنامههای لازم به منظور جلوگیری از سرایت بیماریهای واگیر غیربومی (اگزوتیک) به داخل کشور
17- اجرای برنامههای سالیانه اقدامات بهداشتی و قرنطینهای با توجه به بیماریهای شایع
18- استقرار سیستم مراقبت فعال و غیرفعال در خصوص بیماریهای اندمیک
19- بررسی میزان بروز، شیوع و تلفات اقتصادی ناشی از بیماریهای دامی و چگونگی انتقال بیماریها
20- بررسی وضعیت چراگاهها، آبشخورها، محل نگهداری، مراکز تجمع، میادین دام، کشتارگاهها و سایر تاسیسات مربوط به دام از نظر عوامل مولد بیماری
21- اجرای دستورالعملهای فنی و اجرایی بهداشتی قرنطینهای و امنیت زیستی در چراگاهها، مراتع، آبشخورها، محلهای نگهداری دام و سایر تاسیسات مربوط به پرورش دام و ابلاغ آنها
22- سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و اعمال ضوابط بهداشتی و قرنطینهای و امنیت زیستی برای ورود و خروج و نقل و انتقال دام و فراوردههای دامی (ملی و بینالمللی) و صدور مجوزهای بهداشتی مرتبط
23- اجرای برنامههای کنترل و نظارت بهداشتی اماکن دامی، صنایع وابستۀ دام، مراکز تهیه، عملآوری و بستهبندی فراوردههای خوراکی و غیرخوراکی دامی، مراکز توزیع و عرضه فراوردههای خام دامی
24- بررسیهای لازم در خصوص بقایای آنتیبیوتیکی و مواد شیمیایی و هورمونها در شیر و گوشت و سایر فراوردههای دامی
25- اجرای برنامههای کنترل امور مربوط به تبدیل لاشهها و اندامهای ضبطی و نیز تبدیل ضایعات دامی به منظور استفاده مصارف خوراک دام و صنعت و کود و غیره با رعایت اصول بهداشتی
26- اجرای دستورالعملها و ضوابط بهداشتی جهت صادرات و واردات دام زنده و فراوردههای خام دامی
27- برنامهریزی و نظارت بر برنامهها، طرحها و پروژههای بهداشتی، قرنطینهای و امنیت زیستی دام و فرآوردههای دامی
28- اجرای دستورالعملهای فنی و اجرایی بهداشتی و قرنطینهای و امنیت زیستی در کارخانههای تولید خوراک دام
29- اجرای دستورالعملهای فنی و اجرایی برنامههای ملی کنترل باقیماندههای (دارو، هورمونها، سموم و آفتکشها، فلزات سنگین، متابولیتهای قارچی، رادیونوکلیندها و غیره ) در فراوردههای دامی
30- اجرای دستورالعملهای فنی و اجرایی برنامههای ملی کنترل باقیماندههای (دارو، هورمونها، سموم و آفتکشها، فلزات سنگین، متابولیتهای قارچی، رادیونوکلیندها و غیره ) در فراوردههای دامی
31- اجرای دستورالعملهای فنی و اجرایی و نظارت بر اعمال ضوابط بهداشتی و قرنطینهای و امنیت زیستی در کشتارگاهها و کارخانههای تولید و فراوری محصولات دامی
32- مطالعه، سیاستگذاری، برنامهریزی و پیگیری توسعۀ کمی و کیفی شبکههای مختلف آزمایشگاهی تشخیص و کنترل کیفی دامپزشکی
33- همکاری و مشارکت با مراجع بینالمللی نظیر WHO.OIE.FAO و غیره در چارچوب سیاستهای سازمان دامپزشکیکشور در اجرای برنامههای مراقبت و مبارزه با بیماریهای دامی در سطوح ملی، منطقهای و بینالمللی
34- اجرای برنامههای کنترل توزیع مواد بیولوژیکی و دارویی
35- اجرای برنامههای استراتژیک تولید، ورود، صدور و توزیع انواع دارو، سرم، ضدعفونیکنندهها، سموم و مواد بیولوژیک و مواد اولیۀ آنها که به نحوی از انحاء مورد مصرف دامپزشکی است
36- اجرای دستورالعملها، ضوابط و استانداردهای تولید، واردات و توزیع وسایل و لوازم فنی، داروها، واکسنها، سرمها، مواد بیولوژیک، سموم و مواد ضدعفونیکنندۀ مورد مصرف دامپزشکی
37- توسعۀ بخش درمان، تشخیص و کنترل کیفی دارو، واکسن و مواد بیولوژیکی
38- توسعۀ پوشش بهداشتی دام در برابر بیماریهای دام، طیور، آبزیان
39- مطالعه، سیاستگذاری، برنامهریزی و تدوین ضوابط و مقررات رفاه دام در کشتارگاهها، اماکن دامی و سیستم حمل و نقل دام
40- مطالعه، ایجاد بانک اطلاعاتی، تجزیه و تحلیل دادهها و ارائۀ گزارش در ارتباط با اصول ارزیابیخطر، اثربخشی و کیفیت فراوردههای خام دامی و خوراک دام، دارو و فراوردههای بیولوژیک، منابع ژنتیکی دام و موجودات تراریخته بر اساس آخرین یافتههای مراکز معتبر علمی پژوهشی در جهان
41- مطالعۀ کتابخانهای و میدانی، انجام ارزیابیخطر و ارائۀ گزارش در خصوص فراوردههای خام دامی و خوراک دام، دارو و فراوردههای بیولوژیک، منابع ژنتیکی دام و موجودات تراریخته در تمامی مراحل تولید، بستهبندی، نگهداری، توزیع و عرضه
42- مرجع ذیصلاح برای تهیۀ مواد مرجع (Reference Material)، تهیۀ استاندارد ملی در زمینۀ سوشهای میکروبی، کنترل مثبت و منفی، آنتیژن، آنتیبادی و همچنین استانداردهای داروئی و فراوردههای بیولوژیک برای استفاده در مرکز و سایر آزمایشگاههای دامپزشکی
43- مطالعه، سیاستگذاری، برنامهریزی و پیگیری برنامۀ ملی اعتبار بخشی آزمایشگاههای بخش دولتی و غیردولتی دامپزشکی
44- مطالعه، نظارت، سیاستگذاری، ارزیابی، اظهارنظر، ممیزی، تدوین ضوابط و دستورالعمل، تعیین و اعلام استراتژی تولید، واردات، صادرات، نگهداری، توزیع، پخش، فروش، رهاسازی و ثبت انواع موجودات ژنتیکی زنده تغییر شکل یافته حاصل از فناوری زیستی جدید و حفاظت از ذخائر ژنتیکی و بانک ژن و نظایر آن که به نحوی از انحاء مورد مصرف دامپزشکی است
45- سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و استقرار سامانههای GMP, HACCP در واحدهای تولیدی، توزیعی، عرضه و خدمات مرتبط با دامپزشکی
46- سیاستگذاری، برنامهریزی و پیگیری تامین و توسعۀ کمی و کیفی شاغلین بخش غیردولتی دامپزشکی در شهرستانها و مناطق کمتر توسعه یافته
47- برنامهریزی برای توسعۀ همکاری و مشارکت با تشکلهای تولیدی، صنفی، مردمنهاد، بخش خصوصی و تعاونیها
48- سیاستگذاری و برنامهریزی به منظور تجهیز، پشتیبانی و استفادۀ بهینه از سختافزار و نرمافزار مورد نیاز
الزامات برنامه (حقوقی، ساختاری، فرایندی)
1- اصلاح و رفع خلاءهای قانونی مرتبط با تاکید بر حمایت از حقوق مصرفکننده بر اساس مسئولیت محض تولیدکننده
2- تصویب قانون الزام به رعایت مقررات و اصول بهینۀ تولید، نگهداری، توزیع، عرضه و خدمات بهداشتی
3- افزایش نسبت نیروهای متخصص شاغل در سازمان به کل نیروهای شاغل افزایش تعداد نیروهای شاغل در سازمان
4- افزایش سرانۀ آموزشهای شغلی و مهارتی کارکنان سازمان
5- افزایش سرانۀ آموزشهای شغلی و مهارتهای حرف دامپزشکی غیر دولتی
6- افزایش میزان مشارکت و مسئولیتپذیری تشکلهای تولیدی و خدماتی مرتبط با دامپزشکی در سیاستگذاری، برنامهریزی و ارائۀ خدمات
7- ایجاد و توسعۀ ساختارهای مدیریت دامپزشکی در تشکلهای تولیدی و خدماتی مرتبط با دامپزشکی
8- افزایش میزان سرمایهگذاری خارجی در طرحهای خدماتی و تولیدی مرتبط با دامپزشکی
9- افزایش میزان اعزام نیروهای کار حرف دامپزشکی به خارج از کشور
10- افزایش تعداد مراکز تولیدی مرتبط با دامپزشکی دارای گواهی بهداشتی (IR وEC) منطبق بر ضوابط و مقررات بینالمللی در تجارت یا صادرات
11- افزایش سطح رفاه در کشتارگاههای دام و طیور
12- افزایش سطح رفاه در جایگاههای دام
13- افزایش سطح رفاه در سیستم حمل و نقل دام
14- افزایش نسبت واحدهای داری مجوز بهداشتی به کل واحدهای موجود
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی Blue difficult to see تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر رنگ فونت:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
تغییر رنگ پس زمینه:
تغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر فونت