مدیر کل دامپزشکی استان همدان
عملکرد شش ماهه اداره کل دامپزشکی استان همدان را تشریح کرد:
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان دکتر امیرحسین نقی پور مدیرکل دامپزشکی استان به مناسبت ۱۴ مهر ماه روز ملی دامپزشکی عملکرد شش ماهه اداره کل دامپزشکی استان همدان را تشریح کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: ضمن تبریک « ۱۴ مهرماه روز ملی دامپزشکی» به یکایک همکاران ارجمند در بخش های دولتی و خصوصی، شورای نظام دامپزشکی، مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی و خانواده های محترمشان، از زحمات ارزشمند تمامی فعالان و تلاشگران حاضر در عرصه دامپزشکی که در مسیر بهبود سلامت زیستی، کمک به تامین امنیت غذایی پایدار و تأمین سلامت مردم شریف استان تلاش می کنند قدردانی نموده و از خداوند متعال برای یکایک عزیزان آرزوی صحت، سلامت و موفقیت از درگاه ایزدمنان را مسئلت دارم.
دکتر امیر حسین نقی پورگفت: دامپزشکی یکی از زیرساختی ترین ادارات و تشکیلات در بحث اقتصاد و بهداشت عمومی جامعه بوده و دارای وظایف حاکمیتی و مسئولیت های بین المللی است.
مدیر کل دامپزشکی استان همدان گفت: دامپزشکی در راستای حراست از سرمایه دامی کشور با پیشگیری از شیوع بیماریهای واگیر دامی با شرایط خاص خود اقدام می نماید و در زمینه حفظ وارتقاء بهداشت عمومی با پیشگیری و مبارزه با بیماریهای قابل انتقال به انسان و نظارت و بازرسی از مراکز تولید، توزیع و عرضه مواد خام دامی موضوع را پیگیری واجرا می نماید.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه دامپزشکی در تحقق پیشگیری بر درمان نقش اساسی دارد گفت: برنامه ریزی برای ارائه خدمات مطلوب به تولید کنندگان دام و طیور از جمله برنامه های اصلی این اداره کل است.
این مقام مسئول با اشاره به میزان واکسیناسیون و پیشگیری از بیماریهای واگیر دامی و قابل انتقال به انسان گفت: در این زمینه و درشش ماهه ابتدایی سال جاری بیش از هشت میلیون و ششصد هزار نوبت سردام برعلیه انواع بیماریهای واگیردامی وقابل انتقال بین حیوان و انسان در استان همدان مایه کوبی شده اندکه این بیماریها شامل آبله، شاربن، تب برفکی، آنتروتوکسمی، بروسلوز (تب مالت) قانقرایا، آگالاکسی، هاری و… می باشد.
در ادامه مدیرکل دامپزشکی با تشریح میزان تست سل وبروسلوز در سطح استان همدان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش ازهفده هزار راس گاو و گوساله در زمینه تشخیص بیماریهای سل مورد تست توبرکولین قرار گرفته و در زمینه شناسائی دامهای آلوده به بیماریهای بروسلوز نیز پانزده هزار راس گاو تست شده است.
وی افزود: یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام بیماری تب همولوژیک کریمه کنگو نام دارد که یک بیماری ویروسی مشترک و بسیار خطرناک برای انسان است و کار زیربنایی دامپزشکی استان بخاطر پیشگیری از این بیماری، تعطیلی کشتارگاههای سنتی در کل استان و ترویج کشتارگاهای صنعتی و استفاده از پیش سرد در این کشتارگاه ها بوده است که هم اکنون استان همدان دارای ۵ کشتارگاه صنعتی دام و ۵ کشتارگاه صنتعی طیور می باشد.
دکتر نقی پور در این گزارش با تشریح اقدامات دامپزشکی در خصوص حفظ وارتقاء بهداشت عمومی و نظارت و بازرسی بر تولید، توزیع و عرضه مواد خام دامی گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد بیش از ۷۸ هزار راس دام سبک وسنگین در کشتارگاههای این استان ذبح و مورد نظارت شرعی وبهداشتی قرارگرفته اندکه وزن تقریبی آن بیش از سه هزار تن می باشد که حاصل زحمات بازرسان دامپزشکی درکشتارگاههای استان، ضبط و معدوم سازی بیش ۲۶ تن گوشت غیربهداشتی می باشد.
مدیر کل دامپزشکی استان همدان در زمینه کشتار طیور در سطح استان همدان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون در کشتارگاه صنعتی طیور، استان بیش از ۱۴ میلیون قطعه طیور ذبح و مورد نظارت شرعی و بهداشتی قرار گرفته که از این تعداد بیش از ۴۱۲ تن به دلایل بهداشتی از چرخه مصرف انسانی خارج گردیده و ضبط و معدوم سازی گردیده است.
وی با بیان اینکه دامپزشکی استان همدان یکی از وظایف اصلی که طی چند سال گذشته اقدام نموده توسعه فرهنگ استفاده از محصولات بسته بندی در سطح استان بوده است گفت: میزان کنترل و بازرسی بهداشتی و نظارت بر مواد خام دامی در مراکز توزیع، بسته بندی و عرضه حدود ۴۲ هزار مورد بازدید بوده است که حاصل این بازرسی ها ضبط ومعدوم سازی حدود ۴۱ تن مواد خام دامی غیر قابل مصرف که از چرخه مصرف انسانی با زحمات همکارانمان حذف گردیده است.
مدیرکل دامپزشکی استان در ادامه افزود: با افزایش ۳۶٪ درصدی جوجه ریزی در شش ماهه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲بر اساس آمارهای سامانه GIS روبرو هستیم.
مدیر کل دامپزشکی همدان با اشاره به جوجه ریزی حدود ۲۱ میلیون قطعه جوجه یکروزه ثبت شده در سامانه gis در شش ماهه ابتدایی سال جاری افزود: تمامی واحدهای پرورش طیور صنعتی استان اعم از مزارع پرورش مرغ مادر، تخمگذار، نیمچه گوشتی، پرورش بوقلمون و… دارای مسئول فنی_بهداشتی بوده و بر فعالیت بهداشتی این واحد ها توسط مسئولین فنی و کارشناسان ادارات دامپزشکی استان نظارت می گردد.
دکتر نقی پور در پایان با اشاره به اینکه امیدواریم در جهت تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم در سال جاری با همراهی دولت و تولید کنندگان علاوه بر جهش تولید با کاهش بیماریها روبرو شویم اظهار داشت: خروج کلیه طیور زنده از مرغداری به مقصد کشتارگاه نیز الزاماً می بایست توسط خودرو های مجاز و پس از اخذ مجوزهای بهداشتی_قرنطینه ای صورت گرفته و مسئولین فنی_بهداشتی کشتارگاههای طیور پس از دریافت مجوز از خودرو ها و ثبت تایید تخلیه آن در سامانه قرنطینه ، نسبت به انجام کشتار طیور دریافتی در کشتارگاه اقدام می نمایند.
دکتر نقی پور در پایان از زحمات همکاران خود که با تحمل شرایط سخت اقدامات خالصانه خود را در جهت حفظ وحراست سرمایه دامی و ارتقاء بهداشت عمومی صرف می کنند تقدیر و تشکر نمود.