نماینده ولی فقیه و امام جمعه همدان:
دامپزشکی ضامن سلامت مردم در حوزه بهداشت عمومی جامعه است
آیت الله شعبانی موثقی: با وجود آنکه زمینه بیماری ها بسیار زیاد است اما اینکه تا بحال در استان مشکل خاصی را نداشتیم حاکی از آن است که مجموعه دامپزشکی به وظایف خود به خوبی عمل کرده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان دکتر محمودرضا رسولی مدیرکل دامپزشکی استان همدان به همراه جمعی از معاونین و کارکنان این اداره کل با حضرت آیت الله شعبانی موثقی نماینده ولی فقیه و امام جمعه همدان دیدار و گفتگو کرد.
امام جمعه همدان در این دیدار صمیمی اهمیت توجه به ذبح شرعی در کشتارگاه های سطح استان را مورد تأکید قرار داد و ضمن تقدیر از زحمات و تلاش های انجام شده در بخش های مختلف دامپزشکی اظهار داشت: نبود بیماری دامی در استان نشان از زحمات شبانه روزی کارکنان دامپزشکی است که به وظایف ذاتی خود بخوبی عمل نموده اند.
وی گفت: اهمیت غذای حلال در سلامت جسمی و روحی انسان ها موضوعی است که در کشور اسلامی ما باید به آن توجه شود و در دنیای امروزی مصرف گرایی بسیار بالابوده و متأسفانه این امر باعث می شود کمیت بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا کیفیت، و این موضوع مسئولیت کارشناسان دامپزشکی را بیشتر می کند تا مسائل بهداشتی مورد بی توجهی قرار نگیرد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان افزود: شغل دامپزشکی یک شغل مقدس است که با کار خود از انتقال و انتشار بیماری ها از دام به انسان پیشگیری می کند و مستقیماً با سلامت انسانها رابطه دارد و این خدمتی که جامعه دامپزشکی انجام می دهد، خدمت به بشریت است و اهمیت این موضوع را باید مسئولین به آن توجه داشته باشند تا جامعه ای سالم و تندرست داشته باشیم.
وی ضمن تأکید مجدد بر اهمیت سلامتی مردم و اعلام آمادگی برای همکاری با دامپزشکی در زمینه های مرتبط گفت: نقش و جایگاه دامپزشکی در تأمین امنیت غذایی با منشاء دامی جامعه از حساسیت بالایی برخوردار بوده و وظیفه سنگینی بر دوش فعالان این عرصه در بحث نظارت شرعی و کنترل بهداشتی می باشد.
آیت الله شعبانی ضمن قدردانی از مسئولین دامپزشکی استان در جهت جمع آوری کشتارگاه های سنتی، افزود: مسئله تغذیه مردم بسیار مهم و این امر زحمت کارکنان دامپزشکی را بیشتر می کند.
امام جمعه همدان با اشاره به اینکه تا به حال شاهد شیوع بیماری خاصی در استان نبوده ایم، عنوان کرد: با وجود آنکه زمینه بیماری ها بسیار زیاد است اما اینکه تا بحال در استان مشکل خاصی را نداشتیم حاکی از آن است که مجموعه دامپزشکی به وظایف خود به خوبی عمل کرده است.
وی در پایان با تقدیر از عملکرد مدیران و کارکنان اداره کل دامپزشکی استان همدان خاطرنشان کرد: باید قدر خودتان و کار خودتان را بدانید چرا که شما ضامن سلامت مردم در حوزه دام هستید.
در ادامه این دیدار حجت الاسلام رسولی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان نیز ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های دفتر نمایندگی در مورد نظارت بر ذبح شرعی دام و طیور گفت: ناظرین ذبح شرعی مستقر در کشتارگاه های دام و طیور استان از ابتدا تا انتهای کشتار نظارت شرعی را به دقت انجام داده و تمامی ناظرین بهداشتی با حضور در دورههای آموزشی و تخصصی نظارت شرعی با اشرافیت کامل به موارد نظارت، تمامی موازین شرعی را با جدیت رعایت میکنند.
در این دیدار مدیرکل دامپزشکی استان همدان نیز خلاصه ای از فعالیت ها، توفیقات و اقدامات انجام شده در اداره کل دامپزشکی استان را تشریح و عنوان کرد: دامپزشکی یکی از زیرساختی ترین ادارات در ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه بوده و حفظ و حفاظت از سرمایه های دامی سیصد هزار میلیارد تومانی کشور از وظایف دامپزشکی می باشد که از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی از واکسیناسیون حدود 8 میلیون نوبت سر دام در طی سال خبر داد و افزود: اکیپ های اعزامی به روستاها و مناطق قشلاقی جهت واکسیناسیون دام های عشایر مربوط به استان همدان، از دیگر فعالیت های این اداره کل می باشد.
دکتر رسولی گفت: سالیانه بیش از 25 میلیون قطعه جوجه ریزی در استان صورت می گیرد که تلفات آن زیر هشت درصد می باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه در حال حاضر از امنیت بهداشتی و غذایی خوبی در استان برخوردار هستیم، افزود: مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام یکی از وظایف دامپزشکی می باشد و خوشبختانه با تلاش همکاران تاکنون هیچ گزارشی از وجود کانون های آنفلوانزا در استان نداشتیم.
این مقام مسئول ضمن اشاره به کنترل و نظارت بهداشتی مواد خام دامی عنوان داشت: بطور متوسط بیش از 100 هزار بازدید از مراکز تولید، توزیع، عرضه، بسته بندی مواد خام دامی و کشتارگاه های استان در طی سال صورت می گیرد.
وی اظهار داشت: مقدار 580 تن انواع مواد خام دامی غیرقابل مصرف با تلاش بازرسان بهداشتی دامپزشکی در سال گذشته از چرخه مصرف انسانی خارج گردیده است که مصرف آن می توانست تعداد زیادی از مردم را روانه بیمارستان کند.
وی کار دامپزشکی را حساس و پیشگیرانه دانست و افزود: رهنمودهای ائمه جمعه در خطبه های پرشکوه نمازجمعه نقش مؤثری در ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه داشته تا جائیکه در جمع آوری کشتارگاه های سنتی، مثمر ثمر واقع گردید.
دکتر محمودرضا رسولی در پایان از ارجاع 600 واحد متخلف تولید، توزیع و عرضه مواد خام دامی به مراجع قضایی استان خبر داد و گفت: در طی این مسیر پر فراز و نشیب بهداشتی مورد هجمه های مختلف نیز قرار گرفته ایم.