• 1397/04/25 - 12:00
  • تعداد بازدید : 118
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در استان همدان صورت گرفت:

برگزاری جلسه هم اندیشی کنترل بیماریهای زئونوز

برگزاری جلسه هم اندیشی کنترل بیماریهای زئونوز با حضور «دکتر محمودرضا رسولی» مدیرکل دامپزشکی استان بهمراه معاون سلامت، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی، رئیس اداره مبارزه با بیماریهای طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم اداره کل، معاونت و جمعی از مسئولین بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی استان همدان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، «دکتر محمودرضا رسولی» مدیرکل دامپزشکی استان در جلسه هم اندیشی با معاونت بهداشتی که در سالن جلسات معاونت بهداشتی در خصوص کنترل بیماریهای زئونوز با حضور دکتر امیری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، دکتر عطائی معاون فنی مرکز بهداشت، مهندس بطحائی رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر استان، دکتر مکاری معاون سلامت و جمعی از مسئولین ادارات فنی اداره کل دامپزشکی استان همدان تشکیل شد گفت: بروسلوز یکی‌ از مهمترین‌ بیماری های‌ قابل انتقال از حیوان‌ به انسان محسوب‌ می‌گردد و کنترل این بیماری مستلزم ارتقاء فعالیت های بین بخشی اداره کل دامپزشکی و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی است.

دکتر رسولی در این جلسه با ارائه گزارشی از عملکرد و توفیقات انجام شده در خصوص پیشگیری از بروز و شیوع بیماری تب مالت در سطح استان افزود: طرح کنترل گام به گام بیماری بروسلوز و تشکیل جلسات مدون و برنامه ریزی دقیق و کنترل اولویت ها بصورت ماهیانه و فصلی، گام مهمی در پیشگیری و کاهش این بیماری را بیش از پیش خواهد بود.

وی بهبود وضعیت جایگاه نگهداری دام ،رعایت نکات بهداشتی از سوی دامداران و آگاه نمودن آنان را در جلوگیری از شیوع این نوع بیماری مؤثر دانست و گفت: تقویت هماهنگی بین بخشی و آموزش از جمله راهکارهای مهم و اساسی در کنترل این بیمارها می باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به روابط بسیار نزدیک دامپزشکی و دانشگاه علوم پزشکی در حوزه مبارزه با بیمارهای مشترک که مهمترین آن «بیماری تب مالت» می باشد، افزود: اولویت بندی واکسیناسیون تب مالت مناطق بر حسب اعلام دانشگاه علوم پزشکی، اقدامی مهم و تأثیر گذار در مقابله با این بیماری است.

وی ضمن تأکید بر مدیریت مستمر بر کنترل کانونها و جلوگیری شیوع بیماری آنفلوآنزا در استان نیز افزود: بحث آموزش و همکاری مرغداران و مردم می تواند در پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوآنزا بسیار موثر باشد.

دکتر رسولی در ادامه خواهان حضور فعال و عملیاتی نیروهای مرکز بهداشت در کانونهای معدوم سازی شد و افزود: نیروهای دامپزشکی و بهداشت بعنوان سربازان خط مقدم سلامت جامعه هستند و باید در مواقع بحران نقش پر رنگ و مثمر ثمری داشته باشند.

در ادامه جلسه دکتر جلال‌الدین امیری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت استان اظهار داشت: موفقیت های بدست آمده در امر واکسیناسیون، نتیجه زحمات مدیر و کارکنان  اداره کل دامپزشکی استان بوده است .

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تلاش شبانه روزی مجموعه دامپزشکی را بنحو مناسب دانست و افزود: عملکرد خوب دامپزشکی استان در بسیاری از حوزه ها بسیار مطلوب بوده و برخود وظیفه میدانیم این تلاش را به مسئولین استانی منعکس کنیم.

وی به اهمیت آموزش و آگاهی‌بخشی مردم در زمینه پیشگیری از ابتلا به تب مالت اشاره کرد و گفت: آموزش‌های عمومی را در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت در اختیار مردم گذاشته‌ایم و جلسات هم اندیشی مشترک با دامپزشکی را نقطه عطفی در مبارزه عملی و علمی با این بیماری می دانیم.

وی بررسی اجرای دستورالعمل های موجود در راستای انجام امور بنحو مطلوب را راهگشای جلوگیری از هر گونه کوتاهی و پیشبرد اهداف مربوط در این امر دانست.

وی با اشاره به افزایش آمار حیوان گزیدگی در استان افزود: تعیین تکلیف سگهای صاحب دار و ولگرد در روستاهای استان جهت واکسیناسیون با اولویت کانونهای موجود در دستور کار این معاونت قرار گرفته است.

وی در ادامه به تعامل بین بخشی به عنوان یکی از اصول مهم مراقبت های اولیه بهداشتی اشاره نمود و گفت: به منظور کنترل بیماری های زئونوز بصورت ویژه، مشارکت و همکاری همه جانبه تمامی بخش ها و سازمان های مرتبط، بسیار تأثیر گذار خواهد بود.

در ادامه جلسه دکتر عطایی، مهندس بطحایی، دکتر مکاری بهار، دکتر نادری صفت و دکتر بهرامی از اعضای این جلسه، مطالب خود را مطرح و پس از بحث و تبادل نظر، مصوباتی در خصوص کنترل و پیشگیری از بیماریهای زئونوز در استان به تصویب اعضا رسید.








  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 67966
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه