مدیرکل دامپزشکی استان همدان بمناسبت گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل گفت:
بدون شک دامپزشکی بازوی پدافند غیرعامل کشور است
دکتر رسولی: در حقیقت نوع وظایف و ماموریتهای دامپزشکی بهدلیل اینکه باید واکنش سریع در مقابل بیماریها داشته باشد، ارتباط تنگاتنگی با مباحث پدافند غیرعامل و مدیریت بحران دارد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، دکتر محمودرضا رسولی مدیرکل دامپزشکی استان ضمن تبریک هفته پدافند غیر عامل، گفت: با توجه به وظایف و مأموریتهای دامپزشکی در تامین بهداشت دام، مبارزه علیه بیماریهای واگیر و بیماریهای مشترک بین انسان و دام، تضمین امنیت و سلامت مواد غذایی، انجام وظیفه برای مقابله با بیماریهای واگیر دامی و بیماریهای مشترک و سهل بودن انتقال بیماریها در حوزه پرورش و تولیدات دامی، لازم است به موضع پدافند غیرعامل و بحث تهدیدات زیستی و مدیریت بحران بیشتر اهمیت داد.
وی اظهار داشت : نقش دامپزشکی در پدافند غیر عامل پررنگ و غیرقابل انکار می باشد و بدون شک دامپزشکی بازوی پدافند غیرعامل کشور است و اقداماتی که توسط دامپزشکی نیز صورت می گیرد موید این نقش مهم و حیاتی می باشد.
وی افزود: در حقیقت نوع وظایف و ماموریتهای دامپزشکی بهدلیل اینکه باید واکنش سریع در مقابل بیماریها داشته باشد، ارتباط تنگاتنگی با مباحث پدافند غیرعامل و مدیریت بحران دارد.
دکتر رسولی در بخش دیگری از سخنان خود، تأکید کرد: قسمت اعظمی از فعالیتهای دامپزشکی شامل اقدامات پیشگیری، کنترل و مراقبت از بیماریهای دام و طیور و نیز اقدامات دیگر در حوزه بهداشت و سلامت عمومی جامعه و اقتصاد ملی در راستای پدافند غیر عامل صورت میگیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه پدافند غیر عامل در واقع یک نوع مصونیت برای جلوگیری از خطرات و خسارتهای بعدی است، بر نقش کنترل بیماریهای دامی از جمله بیماریهای واگیر و غیر واگیر بالاخص بیماریهای مشترک بین انسان و دام در راستای پدافند غیر عامل تاکید کرد.
دکتر رسولی در پایان با اشاره به فعالیتهای دامپزشکی استان همدان در هفته پدافند غیرعامل( ۸ تا ۱۴ آبانماه) و برگزاری 10مورد مانور عملیاتی و دورمیزی، گفت: این برنامهها را شامل برگزاری یک مورد کمیته پدافند غیر عامل و چهار مورد مانور دورمیزی و پنج مورد مانور عملیاتی مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و بیماریهای واگیردامی و زئونوز (در بازارچه پرندگان و مرغداری های گوشتی شهرستانهای همدان و بهار و بیماری های واگیردامی(لمپی اسکین) و مشترک بین انسان و حیوان در شهرستانهای تویسرکان و نهاوند) باحضور مسئولین مربوطه و اطلاع رسانی اهمیت پدافند غیرعامل در حوزه دامپزشکی از طریق رسانه های گروهی اعلام و ابراز امیدواری کرد: با اقدامات موثر در حوزه پدافند غیرعامل، خسارت های احتمالی ناشی از اینگونه حملات خصوصا در حوزه بیوتروریسم به حداقل رسانده شود.