رئیس اداره دامپزشکی شهرستان همدان:
از 99درصد واحدهای لبنیات سنتی در شهرستان همدان نمونه برداری شده است
دکتر نقی پور با اشاره به اینکه امسال کنترل بهتری از واحدهای سنتی شیرخام خواهیم داشت، گفت: تمام تلاش کارشناسان دامپزشکی بر این است که شیر سالم و بهداشتی در اختیار شهروندان قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان دکتر امیرحسین نقیپور رئیس اداره دامپزشکی شهرستان همدان گفت: با بیان اینکه تقریباً 220 واحد لبنیات سنتی در شهرستان همدان فعال است، اظهار داشت: امسال سعی کردیم برای اینکه آمار دقیقی از واحدهای لبنی سنتی در همدان به دست آید، از اتحادیهها نیز لیستی را بگیریم.
وی با اشاره به اینکه اتحادیه لیست 60 واحد لبنی سنتی را ارائه داد که مجوز داشتند، گفت: در تمام این واحدها به طور کامل نمونهبرداری از شیرخام توسط کارشناسان دامپزشکی انجام شده است.
رئیس دامپزشکی شهرستان همدان با بیان اینکه امسال از 220 واحد لبنی سنتی همدان، 99درصد نمونهبرداری انجام شد، افزود: 60 واحد لبنی سنتی دارای مجوز از اتحادیه نیز در لیست نمونهبرداری بودند.
دکتر نقی پور با تأکید به اینکه از 99 درصد واحد لبنی سنتی 200 واحد نمونهبرداری شدند که از این تعداد 14 واحد متخلف به تعزیرات حکومتی معرفی شد، گفت: دو واحد دستور پلمب گرفت و به دادگاه معرفی شدند.
رئیس دامپزشکی شهرستان همدان با تأکید بر اینکه واحدهای متخلف نمک، آب و مواد ضدعفونی به شیرخام اضافه کرده بودند، افزود: بر اساس آزمایشات صورت گرفته توسط دامپزشکی دو واحد متخلف که مواد ضدعفونی به شیر اضافه کرده بودند، با آنها برخورد قانونی به عمل آمد.
وی با اشاره به اینکه ماههای آینده همچنان نمونهبرداری از واحدهای لبنی سنتی انجام میشود تا تقلبات رفع شود، گفت: شیری که آب یا نمک دارد غیرقابل مصرف نیست اما تقلب شده و باید کنترل شود.
نقیپور با اشاره به اینکه موضوع تقلب برای ما بسیار حائز اهمیت بوده و به سرعت پیگیری خواهد شد، افزود: اضافه شدن وایتکس به شیرخام تخلف است و تقلب نیست.
این مقام مسئول تأکید کرد: با واحدی که تخلف داشته باشد جدی برخورد میشود و از مراجع قضائی نیز دستور پلمب آنها را میگیریم.
رئیس دامپزشکی شهرستان همدان با اشاره به اینکه متقلبان به تعزیرات حکومتی معرفی میشوند اما واحد متخلف پلمب و در نهایت اگر اصلاح صورت نگیرد، پروانه واحد ابطال خواهد شد، افزود: امسال برنامه ی خاصی برای کنترل واحدهای سنتی خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه هماهنگی انجام شده تا شیرهای خام قبل از ورود به همدان از مبدأ کنترل شوند، گفت: خودروهایی که شیرخام حمل میکنند شناسایی شدهاند تا قبل از اینکه شیر وارد واحدها شود، نمونهبرداری صورت گیرد تا در صورت وجود مشکل، اجازه ورود داده نشود.
دکتر نقی پور در پاسخ به اینکه گفته میشود کارخانهها نیز شیرخشک به شیرخام اضافه میکنند و اعتمادی به مصرف این نوع شیرها نیست، افزود: با توجه به حضور فعال ناظر فنی و بهداشتی اداره دامپزشکی در کارخانه ها و نظارت مستمر و روزانه بر عملکرد این واحدها، طبق بررسیهای صورت گرفته طی امسال و سال گذشته، تاکنون شیرخشکی در شیرخام کارخانه های شهرستان مشاهده نشده است.
وی با بیان اینکه کارخانهها توجه دقیق و بهتری به موضوع بهداشت داشته و شیرهایی که کیفیت بالاتری داشته باشد را با قیمت مناسبی هم خریداری می کنند، افزود: شیرخام کارخانه همدان جزو باکیفیتترین شیرهاست.
وی با اشاره به اینکه شیری که در اختیار شهروندان قرار میگیرد، باید سالم و بهداشتی باشد گفت: نظارت بر شیرخام بر عهده دامپزشکی و نظارت بر سایر فرآوردهها بر عهده مرکز بهداشت است.
رئیس دامپزشکی شهرستان همدان با بیان اینکه تمام تلاش کارشناسان دامپزشکی بر این است که شیر سالم و بهداشتی در اختیار شهروندان قرار گیرد، افزود: روند نمونهبرداری تا پایان سال ادامه داشته و هر ماه گزارشی ارائه خواهد شد تا مردم با خیال راحت فرآورده های خام دامی را مصرف کنند.