انجام طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی تخم مرغ با همکاری سازمان دامپزشکی و بخش خصوصی از ابتدای سال جاری
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان بهار، دکتر بهزاد صادقی رئیس اداره دامپزشکی این شهرستان گفت: بر اساس این سند ملی، تخم مرغ با ویژگی های ظاهری و معارهای بهداشتی دارای دو رتبه A و B می شود که رتبه A شامل تخم مرغ های ممتاز و رتبه B شامل تخم مرغ های معمولی می شود و در آن شرایط نگهداری، عرضه و عمر ماندگاری تخم ماکیان خوراکی و فرآورده های آن به همراه ویژگی های میکروبی مشخص شده است.
وی در ادامه افزود: سند برنامه ملی ارتقای کیفیت تخممرغ موجب جلوگیری از فعالیت مرغداریهای غیرمجاز، امکان ردیابی موارد تخلف در کمترین زمان ممکن، امکان کنترل دقیق جایگاههای نگهداری و توزیع تخممرغ صنعتی و روستایی در مواقع بروز بیماریها بهویژه در موارد بیماری آنفلوانزا و اطلاعات مندرج برچسب باعث قابلیت شکایت موارد نامنطبق برای مصرف کنندگان میشود.
دکتر صادقی با اشاره به اینکه در طرح سند برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخممرغ علاوه بر بستهبندی، حق مشتری هم اعاده شده، گفت: تخممرغ دستهبندی میشود و مشتری میتواند حق انتخاب تخممرغ ممتاز یا معمولی را داشته باشد.
وی افزود: عرضه تخم مرغ به صورت بستهبندی و غیربستهبندی دارای کیفیت مناسب و سلامت آن تضمین شده است و در این طرح به دنبال ارتقاء کیفیت این محصولات هستیم.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بهار ادامه داد اجرای فراگیر این طرح میتواند موجب تامین کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم ماکیان از طریق اجرای حداقل استانداردهای بهداشتی در صنعت تخم ماکیان در مراحل مختلف از جمله اعمال سامانههای عملیات خوب بهداشتی و تجریه و تحلیل خطر و نقاط بحرانی، ایمنی زیستی و رفاه حیوانات در مزارع پرورش ماکیان تخمگذار؛ رعایت ضوابط بهداشتی و اعمال سامانههای عملیات خوب تولید در مراکز تولید و بستهبندی تخم ماکیان، رتبهبندی، شناسنامهدار کردن ،برچسبزنی و قابلیت ردیابی، حمل و نقل تخم ماکیان و فرآوردههای آن با رعایت زنجیره سرد گردد.
دکتر صادقی در پایان اظهار داشت بر اساس برنامه ابلاغی اول شهریور ماه مرحله نهایی انجام طرح بوده و تمامی واحد های عرضه کننده تخم مرغ موظف به عرضه محصول بسته بندی می باشد و با واحدهای متخلف برابر مقررات جاری برخورد خواهد شد.
نظر دهید