روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان:
توصیه های اداره کل دامپزشکی استان همدان در خصوص ضوابط بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز
اداره کل دامپزشکی استان همدان به منظور مقابله با بیماریهای مشترک انسان و دام، ضوابط و توصیه های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز را به شهروندان اعلام کرد.
1 .پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.
2 .با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل 24 ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.
3 .در صورت استفاده از آب شهری ،باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.
4 .ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد)جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
5 .میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می باشد.
6 .بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 – 26 درجه سانتی گراد می باشد.
7 .غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
8 .به منظور تعویض آب هر بار 25 % کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.
9 .در هنگام تعویض آب نیازی به دستکاری ماهی نمی باشد اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.
10 .به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی،می توان از نمک به میزان 3 %و یا سایر ضدعفونی کننده ها مانند پرمنگنات پتاسیم،پرکلرین یا بتادین استفاده کرد.
11.در پایان نوروز ماهی ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها نکرده و در محل های تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.
12 .ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.
13 .مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می باشند.
14 .در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.
15 .حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود.
16 .از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.