در کمیته اجرایی قاچاق دام مطرح شد:
هرگونه جابجایی دام بدونه اخذ مجوز بهداشتی_قرنطینه ایی به عنوان حمل غیر مجاز و قاچاق دام تلقی خواهد شد.
دکتر امیر حسین نقی پور: عدم رعایت دستورالعملهای قرنطینه ایی میتواند خسارات اقتصادی جبران ناپذیری به صنعت دامپروری کشور وارد کند و قاچاق دام یکی از دلایلی است که میتواند باعث ایجاد اختلال در بازار گوشت شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان دکتر امیرحسین نقی پور مدیرکل دامپزشکی استان گفت: کمیته قاچاق دام در مورخه 15 مرداد ماه سال جاری در محل سالن جلسات اداره کل با حضور نمایندگانی از نهاد های امنیتی ، دستگاه های نظامی و انتظامی ، جهاد کشاورزی ، تعزیرات حکومتی و سایر دستگاه های عضو کمیته با هدف راهکارهای مقابله قاچاق دام و طیور و همچنین مقابله با شیوع بیماریهای دامی مانند تب برفکی و طاعون نشخوارکنندگان کوچک و.... که در صورت عدم رعایت دستورالعملهای قرنطینه ایی میتواند خسارات اقتصادی جبران ناپذیری به صنعت دامپروری کشور وارد کند برگزار گردید.
در ابتدایی جلسه سرکار خانم دکتر سمیه بیات رئیس اداره قرنطینه و امنیت زیستی اداره کل دامپزشکی استان همدان گزارشی از روند قاچاق دام طی 4 ماهه سپری شده از سال 1402 پرداخت و گفت: در سال جاری تا کنون تعداد 200 راس دام سبک و 30 راس دام سنگین توسط کارشناسان دامپزشکی حاضر در پستهای قرنطینه استان کشف شده که پرونده این افراد جهت طی مراحل قانونی به مراجع ذیصلاح ارجاع گردیده است.
دکتر بهزاد صادقی سرپرست معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان همدان در ادامه افزود: طبق بررسی جزئیات در حوزه قاچاق دام چه درداخل استان و چه خارج از استان مسائل و مشکلاتی وجود دارد و افرادی که به دستورالعملهای سازمان دامپزشکی کشور و وظایف خود پایبند هستند در این زمینه مشکل ساز نیستند.
در ادامه سرهنگ محمدی رئیس پلیس اقتصادی استان با اشاره به اینکه قبل از اجرای شیوه نامه سال 1398 جابجایی دام قاچاق محسوب نمی شد گفت: بر اساس شیوه نامه سال 1398 کمیته مبارزه با قاچاق کالا و ارز هرگونه حمل غیر مجاز و بدونه اخذ مجوز ار مراجع قانونی قاچاق محسوب می گردد و برا اساس تبصره 4 ماده 18 بیان کرد که تمام ارگانها موظف هستند که در خصوص حمل غیر مجاز دام برابر قوانین و مقررات برخورد کنند.
در ادامه مهندس دولو معاونت بهبود و تولیدات دامی اظهار کرد که: در بحث قاچاق دام هرگونه حمل ونقل دام به مقصد استانهای مرزی ممنوع بوده و هرگونه جابجایی دام شیری و مولد حتما باید با هماهنگی اولیه و انجام مراحل اداری انجام شود که مشخص گردد که دام انتقالی حتما در مقصد در واحد مورد نظر و به منظور پرورش نگهداری گردد تا مانع از هرگونه استفاده دیگر شود.
در ادامه دکتر نقی پور مدیر کل دامپزشکی استان همدان کفت: هدف از تشکیل این جلسه اینست که هماهنگی لازم بین دستگاههای مربوطه برقرار گردد واین که بدانیم در چه مسیری حرکت کنیم که منجر به رشد و شکوفایی تولید و در ادامه به به مهار تورم در این زمینه بینجامد.
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه قاچاق دام یکی از دلایلی است که میتواند باعث ایجاد اختلال در بازار گوشت شود افزود :هرگونه جابجایی دام نیازمند اخذ مجوز بهداشتی قرنطینه ایی است و هرگونه جابجایی دام بدونه اخذ مجوز به عنوان حمل غیر مجاز و قاچاق دام تلقی خواهد شد.