• 1399/09/22 - 13:03
  • تعداد بازدید : 372
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نتایج آزمایشات نمونه لاشه پرندگان وحشی در تالاب آق گل ملایر از جهت آنفلوانزای پرندگان منفی شد

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری طیور اداره کل دامپزشکی استان همدان گفت: براساس آزمایش های «پی.سی.آر» انجام شده از پرندگان، تاکنون هیچ موردی از وجود بیماری آنفلوآنزا در سطح استان مشاهده نشده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان «دکتر محمد علی بهرامی» در جریان بازدید مسئولان حفاظت محیط زیست و دامپزشکی استان همدان از تالاب آق گل ملایر افزود: طبق دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) و سازمان دامپزشکی برای نمونه برداری از تلفات حیات وحش به جز گونه‌های خاص مثل قره غاز، قو و غاز خاکستری باید پنج تلفات از یک گونه یا ۱۰ تلفات از چند گونه مشاهده شده تا نمونه برداری صورت بگیرد

وی اضافه کرد: دیدن لاشه یک پرنده به معنای وجود آنفلوآنزا نیست چراکه ممکن است علت تلف شدن پرنده عواملی نظیر بیماری های باکتری همچون ﭘﺎﺳﺘﻮﺭﻟﻮﺯ و سالمونلوز باشد بنابراین هر تلفاتی به معنای آنفلوآنزا نیست.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری طیور اداره کل دامپزشکی همدان افزود: بروز بیماری‌هایی همچون ﭘﺎﺳﺘﻮﺭﻟﻮﺯ و آنفلوآنزا موجب سقوط پرنده در حین پرواز می شود اما تلفات پرنده علل دیگری همچون جنگ بر سر قلمرو، مسمومیت، گرسنگی و خستگی ناشی از سفر نیز دارد.

دکتر بهرامی گفت: تاکنون 2 سری نمونه برداری از چندین لاشه پرنده و چند پرنده نیمه جان صورت گرفته که نتایج به دست آمده گویای این است که آزمایش مولکولی پی.سی.آر آنها منفی است.

 

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری طیور اداره کل دامپزشکی همدان با بیان اینکه هیچ مورد مثبت آنفلوآنزا در همدان تاکنون گزارش نشده است افزود: وضعیت جسمی ۲ قطعه اردک سرسبز و ۲ قطعه باکلان یک هفته گذشته مورد بررسی قرار گرفتند که نتیجه آزمایش آنها منفی بوده است.

وی توضیح داد: آزمایش‌ها شامل نمونه برداری از خون و آزمایش اچ.آی به همراه آزمایش «پی.سی.آر» بوده که «سوآپ» را از نای و «کلوآک» پرنده گرفته و آزمایش مولکولی از دقت بالایی برخوردار است

وی بیان کرد: با گذشت سالها زمینه آزمایش «پی.سی.آر» در همدان فراهم و از دامپزشکی تهران مستقل شد به گونه ای که حداکثر ظرف هشت تا ۱۲ ساعت جواب آزمایش به دست می‌آید.

دکتر بهرامی تاکید کرد: هفته ای سه نوبت بازدید و سرکشی مشترک با حضور کارشناسان محیط زیست و دامپزشکی از تالاب های این استان صورت می گیرد و در صورت مشاهده لاشه، پرندگان با رعایت پروتکل های بهداشتی به دامپزشکی ارجاع داده می شود.

وی بیان کرد: ۷۰ نوع بیماری می‌تواند عامل تلف شدن طیور باشد اما دامپزشکی بیشتر بر روی آنفلوآنزا به علت مشترک بودن بین انسان و حیوان حساسیت دارد

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری طیور اداره کل دامپزشکی همدان در ادامه از شهروندان خواست از دست زدن به پرندگان پرهیز کنند و گفت: متقاضیان خرید و نگهداری پرندگان اهلی همچون مرغ مینا، طوطی برزیلی، کاسکو، قناری و کبوتر باید پس از خرید پرنده ابتدا آن را به مدت ۲ هفته در زیر زمینی قرنطینه کنند.

متقاضیان خرید و نگهداری پرندگان اهلی همچون مرغ مینا، طوطی برزیلی، کاسکو و قناوری و کبوتر باید پس از خرید آن را ابتدا به مدت ۲ هفته در زیر زمینی قرنطینه کند.

بهرامی اضافه کرد: در صورت وجود بیماری این پرنده در ۲ هفته قرنطینه جان خود را از دست می دهد همچنین در صورت قرنطینه، امکان تماس با پرنده بیمار به ویژه از سوی کودکان، افراد مسن، افراد دارای بیماری زمینه ای و زنان باردار سلب می شود.

وی ادامه داد: رعایت قرنطینه ۲ هفته ای پرنده هنگام خرید پرنده از پرنده فروشی های مجاز موجب پیشگیری از انتقال بیماری های مشترک بین انسان و پرندگان شد چرا که در صورت وجود بیماری پرنده پیش از انتقال به داخل خانه و تماس با آن تلف شود.

مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری طیور اداره کل دامپزشکی همدان تاکید کرد: این شرایط برای پرندگان وحشی بسیار سختگیرانه تر است و شکارچیان به علت تماس با پرندگان آزاد پرواز و مهاجر بیشتر در خطر هستند.

دکتر بهرامی ادامه داد: انبارها و لانه‌هایی که چندین گونه طیور شامل مرغ شاخدار، بوقلمون، پرنده وحشی، کبوتر و مرغ در یک مکان نگهداری می شوند بسیار خطر آفرین هستند هر چند این وضعیت نامناسب در برخی از پرنده فروشی های دیده می‌شود.

وی بیان کرد: رعایت نکات و مولفه‌های ایمنی و زیستی از طرف شهروندان و پرورش دهندگان طیور موجب جلوگیری از اشاعه و سرایت بیماری آنفوانزا می‌شود.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 258297
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه