• 1399/12/14 - 12:12
  • تعداد بازدید : 470
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان همدان:

کشتارگاه تویسرکان با 80 درصد پیشرفت فیزیکی در دست ساخت

دکتر رسولی: تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی در سطح استان یکی از مهم‌ترین اقدامات دامپزشکی با پشتیبانی کمیته ساماندهی کشتارگاه ها در استانداری بوده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، دکتر محمود رضا رسولی مدیرکل دامپزشکی با بیان اینکه اقدامات خوبی در زمینه ساماندهی بهداشتی کشتارگاه‌های استان همدان طی سالیان اخیر انجام شده است، گفت: تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی در سطح استان یکی از مهم‌ترین اقدامات دامپزشکی با پشتیبانی کمیته ساماندهی کشتارگاه ها در استانداری بوده است.

وی با بیان اینکه تمامی کشتارگاه‌های سنتی در استان همدان با مشکلات فراوان تعطیل شد، گفت: پس از تعطیلی این کشتارگاه‌ها موفق شدیم سالن‌های پیش‌سرد را در کشتارگاه‌های صنعتی راه‌اندازی کنیم و اکنون تمام کشتارگاه‌های دام فعال در استان صنعتی و مجهز به سالن‌های پیش‌سرد هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان تصریح کرد: سالم‌سازی و جمود نعشی گوشت در سالن‌های پیش‌سرد کشتارگاههای صنعتی دام طی می‌شود و پس از طی مراحل پیش‌سرد، لاشه‌ها بر مبنای دام نر و ماده برچسب‌گذاری می‌شوند.

دکتر رسولی با بیان اینکه برچسب آبی برای دام نر و برچسب سفید برای دام ماده بوده و برچسب‌ها حاوی تاریخ تولید، نام کشتارگاه و سایر اطلاعات ضروری است، افزود: دام‌های کشتارشده پس از 24 ساعت در بین مراکز عرضه توزیع می‌شود.

این مقام مسئــول درخصوص کشتارگاه طیور گفت: از مجموع 6 کشتارگاه طیور در سطح استان، چهار کشتارگاه فعال بوده و صنعتی هستند که در بحث کشتارگاه‌های طیور استان نیز مشکل جدی نداریم.

وی خاطرنشان کرد: با تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی برنامه‌ریزی‌های لازم در این خصوص انجام و کشتارگاه‌های جایگزین مشخص شد.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه کشتارگاه صنعتی تویسرکان در دست ساخت است، خاطرنشان کرد: این کشتارگاه با حدود 70 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی درحال ساخت است و با آماده شدن آن به‌طور قطع، کشتار تویسرکان به همان شهرستان بازمی‌گردد.

دکتر رسولی درخصوص بحث نظارت بر فعالیت کشتارگاه‌های استان نیز گفت: نظارت‌های بهداشتی از طریق به‌کارگیری مسئولان فنی بخش خصوصی و حضور ناظران دولتی در کشتارگاه‌های دام و طیور سطح استان انجام می‌شود.

وی بابیان اینکه خوشبختانه چالش عمده و به‌ویژه چالش بهداشتی در بحث کشتارگاه‌های سطح استان همدان نداریم، گفت: ظرفیت کشتارگاه‌های استان بالاتر از نیاز است و این ظرفیت وجود دارد که در مواقع خاص بتوانیم کشتار بیشتری به‌منظور مصرف هم‌استانی‌ها داشته باشیم.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان خاطرنشان کرد: اماکنی که گوشت غیر مجاز استفاده کنند، با توجه به ماده 688 قانون مجازات اسلامی این موارد تهدیدکننده بهداشت عمومی اعلام شده و دامپزشکی اعلام‌کننده جرم در این خصوص است که متخلفین این عرصه جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی می شوند.

دکتر رسولی درخصوص تأثیر افزایش قیمت دام در میزان کشتار نیز یادآور شد: آمارهای موجود امسال و سال گذشته بیانگر این است که تعداد کشتار به شکل معناداری پایین نیامده است و در بحث طیور نیز هرچه طیور موجود باشد، کشتار داریم و اکنون نیز به شکل کاملاً نظام‌مند طیور به کشتارگاه می‌رسد.

وی در پایان با توصیه به هم‌استانی‌ها، بیان کرد: هم‌استانی‌ها هر موردی درخصوص دامپزشکی اعم از شکایت، انتقاد، گزارش و غیره را می‌توانند با شماره 1512 در میان بگذارند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 272090
admin ادمین پورتال همدان

admin ادمین پورتال همدان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه