سرپرست اداره کل تعزیرات حکومتی استان همدان :
نقش دامپزشکی در سلامت جامعه و تأمین سفره غذایی مردم بسیار با اهمیت است
نشست هم اندیشی سرپرست جدید اداره کل تعزیرات حکومتی با مدیرکل و کارکنان دامپزشکی استان همدان برگزار شد.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان از برگزاری نشست هم اندیشی مهندس جودکی سرپرست جدید اداره کل تعزیرات حکومتی استان همدان با دکتر محمودرضا رسولی مدیرکل دامپزشکی،دکتر امیرحسین مکاری بهار معاون سلامت، دکتر نقی پور رئیس ادارات نظارت بر بهداشت عمومی ، دکتر طاهری رئیس اداره دامپزشکی شهرستان همدان و تعدادی از کارشناسان ستادی در محل سالن جلسات اداره کل دامپزشکی پیرامون مسائل و مشکلات مرتبط خبر داد.
در این دیدار داریوش جودکی سرپرست اداره کل تعزیرات حکومتی استان همدان با بیان اینکه کار دامپزشکی اجر معنوی بسیاری دارد، گفت: نقش دامپزشکی در سلامت جامعه و تأمین سفره غذایی مردم بسیار با اهمیت است و همه ما مسئولان علاوه بر وظیفه دینی و شرعی موظفیم بصورت قانونی تلاش کرده و از بهداشت عمومی جامعه حمایت کنیم .
سرپرست تعزیرات حکومتی استان در راستای حفظ سلامت جامعه، تعامل بین بخشی را اولویت کاری همه دستگاه ها دانست و افزود: در سوابق مدیریتی خود ارتباط تنگاتنگ با دامپزشکی داشته و از نزدیک در جریان زحمت های فراوان کارکنان دامپزشکی بوده ام و شناخت خوبی از حوزه فعالیت دامپزشکی دارم و در این استان نیز با نگاه به حوزه سلامت عمل خواهم کرد و دامپزشکی را از دستگاه های خدمت رسان و خدوم می دانم.
این مقــام مسئول عملکرد دامپزشکی را در حوزه مرتبط با تعزیرات حکومتی در سه بخش نظارت بر بهداشت عمومی و موادغذایی (کشتارگاه ها، واحدهای عرضه فرآورده های خام دامی و نهاده دامی)، نظارت بر شرکت های دارویی و قاچاق احشام اشاره نمود و افزود: متخلفین حوزه دامپزشکی افرادی خاصی هستند که کمر همت جهت به خطر انداختن سلامت مردم بسته اند و ما مسئولان نظام همگی باید به تولید کمک کرده و در بحث سلامت مردم و جامعه از هیچ کوششی دریغ ننمائیم.
وی با اشاره بر دستورالعمل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: باتوجه به موقعیت استان همدان در مسیرهای مواصلاتی چندین استان شمال و جنوب کشور ، حمل دام زنده با دارا بودن مجوز بهداشتی - قرنطینه ای (بویژه پلاک کوبی دام) امکان پذیر می باشد.
سرپرست اداره کل تعزیرات حکومتی استان همدان با تاکید بر اهمیت ویژه حفظ سلامت مصرف کننده اظهار داشت: حضور مسئول فنی بهداشتی قبل از شروع بکار در واحدهای تولیدی فرآورده های خام دامی، مراکز دارویی و کارخانجات نهاده دامی را لازم و ضروری می باشد و درصورت عدم رعایت هریک از شرایط لازم طبق گزارش دامپزشکی با واحد متخلف برخورد خواهد شد.
مهندس جودکی گفت: کمک به حفظ سلامت جامعه یکی از مهم ترین اولویت های اداره کل تعزیرات حکومتیست و این اداره کل همکاری بی بدیل و بیش از پیش با دامپزشکی استان همدان را خواهد داشت.
دکتر محمودرضا رسولی، مدیرکل دامپزشکی استان همدان در این نشست ضمن خیرمقدم، حضور سرپرست اداره کل تعزیرات حکومتی استان همدان در اداره کل دامپزشکی را نوید بخش استمرار همکاری ها و حل مسائل و مشکلات پیش رو دانست .
وی در ادامه با اشاره به فعالیت ها، توفیقات و دستاوردهای اداره کل دامپزشکی استان افزود: امروزه دامپزشکی در بهداشت و سلامت فرآورده های خام دامی سهم قابل توجهی از سبد غذایی خانواده ها را به خود اختصاص داده است .
این مقام مسئول با بیان اینکه کلیه کشتارگاههای موجود در سطح استان دارای سیستم پیش سرد بوده و بصورت صنعتی اداره می شوند، گفت: تلاش و زحمات زیادی طی سالهای گذشته در جهت راه اندازی واحدهای بسته بندی در سطح کشتارگاههای استان صورت گرفته است و خوشبختانه در حال حاضر زیرساخت های بهداشتی خوبی در سطح استان ایجاد شده است و اکنون در سه شهر استان همدان آلایشات دامی کاملا بصورت بسته بندی به بازار عرضه می شود و درصورت مشاهده خارج از بسته بندی، قطعا برخوردهای لازم انجام می گردد .
وی تصریح کرد: با توجه به شناسنامه دار بودن کالاهای بسته بندی و درج مشخصات لازم در این شناسنامه ها از قبیل: نوع جنسیت، تاریخ تولید و انقضاء که مورد بازدید بهداشتیکارشناسان و مسئولین فنی دامپزشکی نیز قرار می گیرد استفاده از کالاهای بسته بندی شده در سطح استان از استقبال خوبی برخوردار بوده که در این زمینه انواع مواد خام دامی شامل: گوشت سفید، گوشت قرمز، آلایش دامی و پای مرغ در بازار استان عرضه می شود.
دکتر محمود رضا رسولی مدیرکل دامپزشکی استان همدان در ادامه افزود: سالیانه بیش از 100 هزار مورد بازرسی از مراکز تولید،توزیع و عرضه فرآورده های خام در سطح استان همدان صورت میگیرد و باتوجه به مصرف حجم بالای کاغذ در بازرسی ها این اداره کل برای اولین بار در سطح کشور اقدام به طراحی و راه اندازی سامانه آنلاین بازرسی بهداشتی مواد خام دامی نموده است و کارشناسان دامپزشکی در حین بازدید بلافاصله نتیجه بازرسی را به سرورها انتقال داده می شود و زمان و مکان بازرسی و امکان تصویر برداری بصورت آنلاین قابل رصد می باشد .
وی گفت : با نظارت های مستمر و شبانه روزی کارشناسان دامپزشکی سالیانه بیش از 500 تن انواع فرآورده های خام دامی فاسد و غیر بهداشتی کشف،ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج می گردد و در همین راستا بیش از 600 واحد متخلف به مراجع قضایی و انتظامی معرفی شده که بیشترین موارد تخلف به تعزیرات معرفی می شود.
در ادامه این نشست دکتر امیرحسین مکاری بهار معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان همدان از اشرافیت کامل سرپرست اداره کل تعزیرات حکومتی استان به حوزه دامپزشکی ابراز خرسندی نمود و از تعامل دامپزشکی با این نهاد در راستای ارتقاء بهداشت عمومی و سطح سلامت جامعه سخن گفت و خواستار صدور احکام بازدارنده جهت پرونده های تقلب و بهداشتی دامپزشکی و در جریان قرار گرفتن این اداره کل از آراء صادره و دادنامه ها گردید.
در پایان جلسه روساء و کارشناسان ستادی اداره کل دامپزشکی به گزارشات، مسائل و مشکلات مرتبط با حوزه کاری خود پرداختند و مهندس جودکی، سرپرست اداره کل تعزیرات به سوالات مشروحه پاسخ داد.
نظر دهید