مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری همدان در همایش روز جهانی زنان روستایی:
آگاه سازی زنان روستایی در کاهش بروز و شیوع بیماری های مشترک بین انسان و دام نقش بسزایی دارد
دکتر طاهره دوروزی: لزوم توانمندسازی زنان روستایی و بهبود شرایط کارآفرینی و اشتغال آنان از دغدغه های مسئولین استان می باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان در مراسمی که بمناسبت روز جهانی زنان روستایی با حضور دکتر طاهره دوروزی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان، مهندس حسین فضلی مدیرجهاد کشاورزی شهرستان، دکتر آرش سامی رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی استان همدان و جمعی از مسئولین استانی در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد، دکتر طاهره دوروزی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان با تأکید بر نقش مؤثر زنان روستایی در توسعه روستاها افزود: زنان روستایی ما فعالان گمنان اقتصادی اند و در دامداری، کشاورزی و فعالیت های سخت زندگی پا به پای مردان، سختی ها را بدوش می کشند، لذا
وی با تأکید بر توانمند سازی زنان روستایی افزود: زنان را بایستی وارد اجتماع کنیم و به آنها آگاهی دهیم تا با حقوق خودشان آشنا شوند و به سلامتی خود اهمیت دهند.
وی با اشاره به اینکه زنان روستایی اولین کسانی هستند که در مواجهه با بیماری ها آلوده می شوند و سلامتی شان به خطر می افتد، تصریح کرد: آگاه سازی زنان روستایی در کاهش بروز و شیوع بیماری های مشترک بین انسان و دام نقش بسزایی دارد.
دکتر طاهره دوروزی ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این همایش، از اداره کل دامپزشکی استان همدان و کارشناسان این اداره کل که با آگاهی بخشی و تشکیل کلاسهای آموزشی و ترویجی، زنان روستایی را نسبت به آشنایی با بیماری ها خصوصاً بیماری های مشترک بین انسان و دام مطلع می کنند، تقدیر و تشکر کرد.
مهندس حسین فضلی مدیرجهادکشاورزی شهرستان همدان نیز در این همایش گفت: توسعه در هر جامعه ای خصوصاً بخش نیروی انسانی به توسعه بخش کشاورزی و دامپروری باز می گردد و لازمه ی آن توانمند کردن زنان روستایی در توسعه جامعه روستایی است.
در ادامه این همایش دکتر «آرش سامی» رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی دامپزشکی استان همدان نیز درباره بیماری های مشترک بین انسان و دام و خطر بروز بیماری تب مالت، علل، تشخیص و درمان آن اظهار داشت: تب مالت یک بیماری مسری عفونی است که بدلیل دارا بودن طیف وسیعی از علائم، به بیماری هزار چهره معروف است.
وی تصریح کرد: تب مالت یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام بحساب می آید و پیشگیری از آن کار آسانی است، اما درمانش می تواند چندماه طول بکشد.
دکتر آرش سامی افزود: تب مالت یک عفونت باکتریایی است که اغلب از طریق شیر، پنیر و سایر محصولات لبنی غیرپاستوریزه به انسان منتقل می شود.
وی افزود: اجتناب از مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه و رعایت احتیاط در هنگام کار کردن با حیوانات و واکسیناسیون مستمر دام ها، به پیشگیری از بیماری تب مالت کمک شایانی خواهد کرد.