• 1397/06/12 - 12:00
  • تعداد بازدید : 93
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آشنایی اهالی روستای بادخوره از توابع اسدآباد با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد دکتر بصیری رئیس اداره دامپزشکی این شهرستان از برگزاری کلاس آموزشی ترویجی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در روستای بادخوره  اسدآباد خبر داد.



رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد گفت: این کلاسهای آموزشی با  هماهنگی بخشداری مرکزی و دانشکده علوم پزشکی، با رویکرد آموزش چهره به چهره، در راستای افزایش اطلاعات و آگاهی ساکنین روستاها با نکات مهم پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک برگزار می شود.

دکتر بصیری محمدپور خاطرنشان کرد: تمامی این کلاسهای آموزشی توسط کارشناسان اداره دامپزشکی اسدآباد و با مساعدت مسئولی ن خانه بهداشت روستاها و دهیاران با حضور اکثریت ساکنین روستاها تشکیل شده و به لحاظ اهمیت و حساسیت موضوع مورد استقبال عموم مردم قرار گرفته است.

وی افزود: آموزش و ترویج در حوزه دامپزشکی نقش موثری در اصلاح فرهنگ مصرف غذایی جامعه داشته و به همین دلیل سعی شده در این کلاسها مطالبی نیز در خصوص بهبود فرهنگ مصرف فرآورده های خام دامی و بسترسازی فرهنگی جهت مقابله با عرضه غیرمجاز مرغ زنده به حاضرین ارائه گردد.

وی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 15 روستای تابعه بخش مرکزی و پیرسلمان این دوره ها برگزار شده و بیش از 750 نفر بهره بردار روستایی از این کلاسها استفاده کرده اند.

رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد اظهار داشت: توزیع برشورهای اطلاع رسانی عمومی در مراسمات و کلاس های آموزشی شهرستان اسدآباد در خصوص مصرف فرآورده های خام دامی مجاز و  ترویج ممانعت مصرف مرغ زنده ، توسط این اداره در سطح شهر در حال اجرا می باشد.

دکتر هادی محمودی عالمی کارشناس مبارزه با بیماری های شهرستان اسدآباد هم که بعنوان مدرس این کلاس آموزشی بود، گفت: غیر قابل پیش بینی بودن، سرعت انتشار بسیار زیاد و قابلیت سرایت به انسان و تهدید سلامت و بهداشت عمومی جامعه را از جمله دلایل اهمیت و توجه به این بیماری برشمرد و گفت: عرضه غیربهداشتی مرغ زنده و کشتار ، حمل و نقل غیربهداشتی طیور ، در سطح شهرها و روستاها یکی از فاکتورهای مهم انتقال و انتشار این بیماری محسوب می شود.

وی افزود: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ازطریق تماس با پرندگان مهاجر آبزی که دارای منبع آبی مشترک با طیور اهلی هستند قابل انتقال است.

دکتر عالمی از علائم بیماری در طیور به علائم تنفسی، سیاهی تاج و ریش و تلفات ناگهانی اشاره و عنوان کرد: مرغداران و سایر پرورش‌دهندگان طیور بومی حتماً به علائم گفته شده، توجه لازم را داشته باشند و با مشاهده آن برای برسی هر چه سریع‌تر به اداره دامپزشکی گزارش کنند.




  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 68568
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه