نظارت شرعی و بهداشتی 38 اکیپ ثابت و سیار دامپزشکی بر نذورات شهروندان در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، دکتر امیرحسین نقی پور مدیرکل دامپزشکی استان، گفت: با عنایت به فرارسیدن ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و درپیش بودن تاسوعا و عاشورای حسینی و کشتار دام های قربانی توسط شهروندان و هیات مذهبی در دسته جات عزاداری اداره کل دامپزشکی استان به منظور حفظ سلامت گوشت دامهای نذری و به تبع آن سلامت مصرف کنندگان و تأمین بهداشت عمومی اقدام به اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی ویژه این ایام می نماید.
وی افزود: این اداره کل با هماهنگی تمامی دستگاههای ذیربط از جمله، استانداری، فرمانداری، شهرداری، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانهای استان، ناظرین شرعی، ائمه جمعه و جماعات، اعضا جلسه بهداشت و مرکز بهداشت شهرستان، کمیته امداد حضرت امام (ره)، بهزیستی، هیئت امنا و متولیان بقاع متبرکه و… اقدامات لازم در این ایام را به بهترین نحوه ممکن و فراگیرتر از سنوات گذشته اجرایی خواهد کرد.
در ادامه دکتر نقی پور با اشاره به خدمات رایگان در کشتارگاه های صنعتی دام استان، افزود: پرسنل فنی دامپزشکی در قالب 38 اکیپ ثابت و سیار، اعم از 23 نفر دکتر دامپزشک، 42 نفر بازرس بهداشت گوشت به همراه 15 نفر از ناظرین شرعی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی از ساعت ۷ الی ۱۴ در سطح کشتارگاههای دام، سطح شهر و ادارات دامپزشکی سراسر استان بصورت رایگان خدمات رسانی میکنند.
وی بر لزوم آگاهی شهروندان از خطر بیماریهای مشترک دام و انسان به خصوص (تب کریمه کنگو، بروسلوز، کیست هیداتید و …) تاکید کرد و افزود: رعایت نکات بهداشتی در هنگام ذبح بسیار حائز اهمیت است و افراد در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی در هنگام ذبح ممکن است به بیماریهای خطرناک منجمله تب کریمه کنگو مبتلا شوند و ضروریست شهروندان گوشت دامهای قربانی را پس از ذبح بمدت 24 ساعت در دمای یخچال( 0 تا 4 درجه سانتی گراد) نگهداری و سپس مصرف نمایند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان در پایان با اعلام شماره سراسری ۱۵۱۲ دامپزشکی، از شهروندان تقاضا کرد در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی در حوزه دامپزشکی مراتب را سریعاً گزارش نمایند تا با متخلفین برابر ضوابط، برخورد قانونی صورت پذیرد.