روابط عمومی دامپزشکی شهرستان تویسرکان خبر داد:
راههای تشخیص ماهی تازه و روش های نگهداری آن
دکتر احمد اسکندری در راستای آگاهی بخشی به شهروندان در خصوص تازه بودن ماهی مصرفی خانوار،نشانه های تشخیص ماهی تازه را رایحه ی ملایم و مطبوع،دم و باله پشتی سالم ، حالت ارتجاعی پوست ماهی در حین لمس،آبششهای روشن و درخشان و فلسهای براق و محکم عنوان کرد.
بدلیل اهمیت تازگی و کیفیت ماهی بعنوان یک وعده غذایی خاص و دارای فواید متعدد، آشنایی با راههای شناخت ماهی تازه و نحوه نگهداری آن ضروری می باشد.
دکتر احمد اسکندری، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان تویسرکان گفت: تغذیه مناسب و سالم یکی از ارکان اساسی سلامتی است، مصرف سرانه آبزیان در دنیا رو به افزایش بوده از این رو تشخیص ماهی تازه و روش نگهداری آن در افزایش مصرف و افزایش سلامتی نقش بسزایی دارد.
وی، بیان داشت: تازگی ماهی یکی از اصلیترین فاکتورها در خرید ماهی محسوب میشود، تازگی ماهی به طور قابل توجهی بر کیفیت طعم، بافت و ارزش غذایی آن تأثیر می گذارد، چشمهای شفاف و براق، پوستی مرطوب و درخشان نشانههایی از تازگی ماهی هستند.
دکتر اسکندری، در ادامه افزود: ماهی سالم و تازه اصلا بوی بد نمیدهد، ماهی تازه باید رایحه ی ملایم و مطبوع داشته باشد، بوی زننده و تند برای فساد ماهی بوده، همچنین دم و باله پشتی ماهی باید از نظر ظاهری سالم، مرطوب و صدمه ندیده باشد.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان تویسرکان ، اظهار داشت: برای نشانه های بیشتر سلامتی و طراوت باید ماهی را با نوک انگشت فشار دهید، وقتی ماهی فشرده می شود، باید به فرم طبیعی خود برگردد.
اسکندری، در خصوص بررسی آبشش ماهی گفت: آبشش ماهی تازه تمیز روشن و درخشان و بدون مایع چسبنده و لزج است. آبششهای ماهی مانده مرطوب نبوده و رنگی خاکستری و تیره دارد.
وی، ادامه داد: هنگامی که ماهی تازه است، فلس براق، محکم و چسبیده به بدن ماهی خواهد بود. ولی وقتی ماهی مانده است فلس ها براقیت خود را از دست داده و به راحتی از پوست جدا می شود.
در پایان متذکر می شویم، جهت خرید ماهی از فروشگاه های معتبر که شرایط بهداشتی مناسب دارند، اقدام نمایید.