پنجشنبه 28 خرداد 1405

flag
  • 1394/10/26 - 12:00
  • تعداد بازدید : 50
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان همدان

تست مالئین اسبهای باشگاههای سوار کاری استان همدان بطور منظم و دوره ای انجام می شود

دکتر رسولی: خرید و فروش اسب های فاقد شناسنامه دامپزشکی احتمال شیوع بیماری مشمشه را درپی دارد.


به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان،دکتر محمود رضا رسولی مدیر کل دامپزشکی استان گفت: بیماری مشمشه نوعی بیماری باکتریایی تک ‌سمی‌ها و قابل انتقال به انسان است.


وی اظهار داشت: در این راستا جهت شناسایی و مبارزه با بیماری مشمشه، عملیات تست مالئیناسیون برای شناسایی اسب‌های مبتلا به این بیماری درتمام باشگاه‌های سوار کاری استان انجام می شود .

دکتر رسولی ضدعفونی مداوم اصطبل‌ها، اشیا و لوازم جانبی اسب‌ها را از اقدامات مهم و مؤثر در کنترل بیماری مشمشه عنوان کرد.

وی یادآور شد: برای اطمینان و پیشگیری از شیوع و سرایت بیماری به انسان باید هر شش ماه یکبار در تمام اسب‌داری‌ها و باشگاه‌های نگهداری اسب تست مربوطه انجام شود.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اهمیت این بیماری از حیث واگیری سریع و سرایت آن به انسان، گفت: به طور کلی تمام افرادی که در ارتباط مستقیم با تک‌سمی‌ها به ویژه اسب هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

وی یکی از اولویت‌ها و برنامه‌های مهم اداره کل دامپزشکی استان را پیشگیری از بیماری‌های مشترک و ارتقای بهداشت عمومی جامعه عنوان کرد و افزود: بیماری‌های مشترک انسان و دام از دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی حائز اهمیت است.

دکتر رسولی در ادامه افزود: بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان یا زئونوزها بیماری‌ها و عفونت‌هایی هستند که به طور طبیعی بین حیوانات مهره‌دار و انسان انتقال می‌یابند.

وی گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO) از میان هزار و 709 عامل بیماری‌زای شناخته‌ شده در انسان، 832 عامل یعنی 49 درصد و از میان 156 بیماری نوپدید و بازپدید شناخته‌ شده مشترک، 114عامل یعنی 74 درصد زئونوز می‌باشند.

دکتر رسولی با بیان اینکه سیاست اداره کل دامپزشکی در راستای کنترل بیماری مشمشه انجام تست کنترلی مالئیناسیون در تک‌سمی‌هاست، گفت: کارشناسان مبارزه با بیماری‌های مشترک این اداره کل در سالجاری این تست ها را طبق پیش بینی ابلاغی از سوی سازمان دامپزشکی کشور انجام داده اند.

وی در پایان تاکید کرد: باید این باور در میان مردم ایجاد شود که همکاری با ماموران و بازرسان دامپزشکی همواره در زمینه حفظ سرمایه‌های دامی و ارتقا بهداشت عمومی جامعه استو تحقق بسیاری از برنامه‌های دامپزشکی استان در زمینه پیشگیری از بیماری‌های مشترک انسان و دام منوط به همکاری‌های بین‌بخشی و همکاری صاحبان دام با گروه ‌های دامپزشکی می باشد.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 187387
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور