رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد خبر داد:
تاکنون هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان اسدآباد مشاهده نشده است
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد دکتر بصیری رئیس اداره دامپزشکی این شهرستان گفت: تاکنون هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان اسدآباد مشاهده نشده است.
وی در ادامه افزود: با شروع فصل گرما و فعالیت کنه ها، تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو که یک بیماری مشترک بین دام و انسان است، دامداران، کارگران دامداریها، ذابحین، کارگران کشتارگاه ها، قصابها و کلیه افراد مرتبط با دام را تهدید می کند.
دکتر بصیری گفت: تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خون ریزی دهنده است که ویروس این بیماری از طریق گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست به بدن انسان منتقل می شود.
رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد تصریح کرد: این بیماری در حیوانات اهلی هیچ گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده نیز وجود دارد.
دکتر بصیری به افراد شاغل و یا در ارتباط با دامداریها توصیه کرد: بعد از انجام کار روزانه، دستها، وسایل و البسه کار را شستشو و ضدعفونی کنند، سعی کنند هنگام خرد کردن گوشت یا آلایش خوراکی از دستکش استفاده کنند، از تماس با خون و ترشحات دام کشتار شده پرهیز کنند، سمپاشی دامها و جایگاههای دامی بطور مستمر انجام دهند و از جداسازی و له کردن کنه های موجود روی بدن دامها خودداری کنند.
وی تاکید کرد: در کشتارگاه های دام در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و یا بروز علایم بیماری شامل تب بالا، دردهای عضلانی و سر درد، پرخونی مخاط چشم و خونریزی عمومی در بدن سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد در پایان گفت: برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری از طریق لاشه دام، باید دام را بعد از ذبح بهداشتی حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال (صفر تا چهار درجه یا همان پیش سرد کشتارگاه) نگهداری و سپس مصرف کرد و کشتارگاه های صنعتی که مجهز به سیستم پیش سرد می باشد از این حیث بیمه بوده و مصرف گوشت تولید شده هیچ خطری برای مصرف کنندگان ندارد که خوشبختانه در حال حاضر گوشت مصرفی شهروندان اسدآبادی از کشتارگاه صالح آباد تأمین می شود و این کشتارگاه کاملا صنعتی بوده و مجهز به سیستم پیش سرد می باشد.
نظر دهید