برگزاری كلاس آموزشی آشنایی با بیماری تب خونریزی دهنده كریمه کنگو در کشتارگاه پگاه سحر فامنین
دکتر مشهوری: بهداشت و سلامت فرآورده های خام دامی مثل: گوشت قرمز به سلامت افرادی که در کشتارگاه کار می کنند بستگی دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان فامنین دکتر "محمود مشهوری " رئیس اداره دامپزشکی این شهرستان از برگزاری کلاس آموزشی ترویجی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشتارگاه دام خبر داد.
دکتر مشهوری گفت : باتوجه به لزوم ارتقاء سطح آگاهی و آشنایی سلاخان ، قصابان، چوبداران و پرسنل کشتارگاه با بیماری های مشترك بین انسان و دام و پیشگیری و جلوگیری از انتقال این بیماری ها ، كلاس آموزشی به این منظور در محل كشتارگاه دام این شهرستان برگزار شد.
این مقام مسئول اظهار داشت: در این كلاس آموزشی در ابتدا بخشی از دستورالعمل های سازمان دامپزشكی در زمینه موارد بهداشتی قابل توجه در كشتارگاه مثل بهداشت حمل و نقل دام زنده ، بهداشت دام كشتاری ، نگهداری لاشه در پیش سرد به مدت 24 ساعت و سایر موارد مرتبط با گوشت قرمز را یادآوری و در ادامه درخصوص بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو از جمله مشخصات و عامل بیماری ، راه های انتقال و چرخه بیماری ، علائم و نحوه پیشگیری از بیماری و اقدامات پیشگیرانه دامپزشكی مطالبی ارائه گردید.
دکتر مشهوری با اشاره به اینكه بهداشت و سلامت فرآورده های خام دامی مثل گوشت قرمز به سلامت افرادی كه در كشتارگاه كار می كنند بستگی دارد خاطر نشان كرد : استفاده از لوازم بهداشتی و پیشگیری كننده مانند لباس كار ، چكمه ، دستكش ، كلاه ، عینك و ماسك در حفظ سلامت فرآورده ها و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مشترك تأثیر بسزایی دارد .
وی در ادامه در خصوص نحوه انتقال بیماری تب کریمه کنگو به انسان نیز گفت: نیش زدن انسان توسط کنه، ارتباط انسان با حیوان آلوده به این ویروس و یا مصرف گوشت حیوان ذبح شدهای که به این بیماری آلوده است از جمله روشهای انتقال تب کریمه گنکو به انسان است.
دکتر مشهوری افزود: با عنایت به اینکه در کشتارگاه دام پس از کشتار انواع دام، لاشه استحصالی به مدت 24 ساعت در سردخانه و در دمای یخچالی و در رطوبت مناسب نگهداری می گردد و در این مدت زمان جمود نعشی لاشه طی شده و به دلیل افت ph لاشه ویروس عامل بیماری تب کریمه کنگو از بین رفته و گوشت سالم سازی می گردد.
در پایان این مقام مسئول به مردم توصیه کرد: از خرید و مصرف گوشتهایی که از مراکز غیرمجاز تهیه شده و یا فرآیند کشتارگاهی را طی نکرده است، به جد خودداری کنند.
نظر دهید