یش از 10 هزار و 800 بازدید و شناسایی 605 واحد متخلف غیربهداشتی توسط دامپزشکی استان همدان در اجرای طرح تشدید نوروز و ماه مبارک رمضان
.jpg)
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، دکتر امیرحسین نقیپور مدیرکل دامپزشکی استان اظهار کرد: طرح تشدید نظارت بهداشتی نوروز و ماه مبارک رمضان از 11 اسفندماه سال گذشته آغاز شده بود که این طرح در 12 فروردین ماه سال 1404با موفقت به پایان رسید.
وی به اقدامات انجام شده از اجرای طرح اشاره کرد و گفت: در این مدت 10هزار و 813 بازدید از واحدهای عرضه مواد غذایی شامل مراکز تولید، عرضه، مصرف، انبارها، سردخانهها، مراکز قطعهبندی و بستهبندی و کشتارگاههای دام و طیور انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان از معدومسازی بیش 5 هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف خبر داد و گفت: در این راستا به 605 واحد زیر پوشش تذکر داده شده و نیز 39 پرونده تخلف بهداشتی نیز به مراجع قضائی، تعزیرات حکومتی ارسال و واحدهایی پلمب شده است.
وی تعداد تذکر، تعهد محضری و معرفی متخلفان بهداشتی به مراجع انتظامی و قضایی را در این طرح 605 مورد برشمرد و یادآور شد: پرسنل دامپزشکی با وجود حجم کاری بالا که در انجام سایر امورات از جمله واکسیناسیون بیماریهای استراتژیک ابلاغی سازمان دامپزشکی، نظیر تب برفکی، آبله، شاربن، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و بروسلوز و همچنین اجرای طرح واکسیناسیون علیه بیماری نیوکاسل در طیور بومی، برگزاری جلسات و کلاسهای آموزشی و موضوعی پیرامون بیماری تب کریمه کنگو، سمپاشی دام و جایگاهای اماکن دامی داشتند اما با تلاش کمنظیر بدون خلل و خدشه در سایر برنامه خود، طرح تشدید کنترل و نظارت را با بهترین شکل به پایان رساندند.
وی از نظارت شرعی و بهداشتی بر ذبح و استحصال 13هزار و 348 راس دام سبک و سنگین سخن گفت و افزود: 2 هزار و ۱۰ کیلوگرم لاشه غیر قابل مصرف در کشتارگاههای دام ضبط و معدومسازی شد.
دکتر نقیپور به دیگر خدمات دامپزشکی استان اشاره کرد و گفت: بر ذبح و استحصال 2 میلیون و 600هزار قطعه طیور در کشتارگاههای طیور استان نظارت شرعی و بهداشتی داشتیم که در این بین حدود 90 تن لاشه طیور غیر قابل مصرف در مبدا کشتارگاه ضبط و معدومسازی شده است.
نقیپور ضمن تقدیر از کارشناسان دامپزشکی به خاطر به پایان رساندن موفقت آمیز طرح تشدید نظارت نوروز و ماه مبارک رمضان گفت: امسال با برنامه ریزی های صورت گرفته توسط سازمان دامپزشکی کشور و همراهی و همکاری دستگاه های اجرایی و همچنین مشارکت های مردمی توانستیم این طرح را به خوبی همزمان با سراسر کشور در استان پیاده کنیم که این روند از 11 اسفندماه سال 1403آغاز شد و تا پایان عیدنوروز با توجه به نیاز شهروندان و افزایش عرضه و تقاضا به محصولات پروتئینی و مواد خام دامی با جدیت و شدت بیشتری استمرار داشت.
وی با تاکید بر اینکه مردم فرآوردههای دامی مورد نیاز خود را از مراکز مجاز و معتبر تهیه و به تاریخ تولید، انقضاء و کد بهداشتی دامپزشکی محصول دقت کنند گفت: از خرید محصولات فله و فاقد هویت خودداری کرده و در صورت مشاهده هرگونه تخلفات بهداشتی، مراتب را به اداره دامپزشکی شهرستان مربوطه و یا سامانه ۱۵۱۲ گزارش کنند تا رسیدگی صورت گیرد.