هشدار اداره کل دامپزشکی استان همدان در خصوص سرمای هوا طی روز های آتی
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان دکتر امیر حسین نقی پور مدیرکل دامپزشکی استان در پی کاهش دمای هوا استان طی روزهای پایانی هفته توصیه های به دامداران و مرغداران استان ارائه کرد.

با توجه به کاهش محسوس دمای استان و احتمال بروز نوسانات حرارتی در نواحی مختلف، اداره کل دامپزشکی استان همدان از کلیه پرورش دهندگان دام و طیور خواست تا با رعایت توصیههای بهداشتی از بروز بیماری در گلههای پرورشی دام و طیور جلوگیری بهعمل آورند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان، دراین باره اعلام داشت: حیواناتی که در آنها هرنوع علائم بالینی از قبیل سرفه، عطسه و ... دیده میشود باید حتما از سایر حیوانات جدا نگهداشته شوند تا باعث گسترش بیماری در سایر دامها نگردند و همچنین لازم است آب مصرفی حیوانات سرد و یخ زده نبوده و در این مورد دامداران باید آب مصرفی را در محل گرمتری نگهداری نموده و در فواصل معین به مصرف دامها برسانند.
دکتر نقی پور گفت: در صورت استفاده از وسایل گرمازا در محل نگهداری دامها، طوری برنامه ریزی گردد تا تامین سوخت، سرویس و راه اندازی وسایل حرارتی، کنترل دما و رطوبت در مرغداری ها و دامداری ها در حد لازم صورت گیرد و همچنین گازهای حاصل از احتراق این وسایل به خارج از محل دامها هدایت شود و نیز با توجه به حساس بودن حیواناتی نظیر اسب به نوسانات درجه حرارت محیط، به کلیه باشگاههای سوارکاری و دارندگان انواع اسب، توصیه میشود تمهیدات لازم جهت یکنواختی درجه حرارت محیط فراهم نموده و حتی المقدور اسب ها را با پوشش مخصوص نگهداری نمایند.
وی توصیه نمود؛ لازم است در ساعات گرمتر روز، دامداران، دام ها را از اصطبل خارج نموده و برای مدتی دربهای اصطبل را باز باقی نگهدارند و توصیه شده تا تغذیه دامها در فواصل زمانی مناسب صورت پذیرد و تا حد امکان میزان مواد خشک و انرژی زا به جیره غذایی دامها افزوده گردد.
وی خواستار آن شد تا دارندگان و پرورش دهندگان انواع طیور دقت نمایند دمای آب مصرفی طیور با دمای سالن یکی باشد و از ورود هوای مستقیم به سالن پرورش طیور جلوگیری شده و در صورت استفاده از وسایل گرمازا به جز هیتر که باعث مصرف اکسیژن سالن پرورش میگردند، قسمتی از سالن جهت خروج گازها تعبیه گردد.
دکتر نقی پور یادآور شد جوجهها در هوای سرد نسبت به هوای گرم، غذا و اکسیژن بیشتری نیاز دارند بنابراین با توجه به سردی هوا و افزایش مصرف دان لازم است چرخه و روند غذایی به گونهای تنظیم شود که با افزودن چربی یا روغن انرژی مورد نیاز برای تمامی گله تامین شود.
این مقام مسئول همچنین به زنبور داران استان نیز توصیه کرد: استفاده از کیک گرده و خمیر شیرین در کندوهای زنبور عسل و تنظیم دریچه کندوها با توجه به کاهش محسوس دما فراموش نگردد.