• 1400/05/23 - 10:33
  • تعداد بازدید : 214
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان همدان در جمع خبرنگاران گفت:

تعداد کانون های بیماریهای دامی استان همدان در چهار ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال 99 کاهش 65 درصدی داشته است

دکتر محمودرضا رسولی مدیرکل دامپزشکی استان همدان در جمع خبرنگاران، گزارش عملکرد چهار ماهه سال 1400 این اداره کل را تشریح کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید صارمی و تبریک فرارسیدن 17 مردادماه روز خبرنگار و عرض تسلیت بمناسبت آغاز فرارسیدن ایام محرم به تمامی خبرنگاران تلاشگر این عرصه که در راستای ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه فعالیت می کنند، اظهار داشت: مجموعه دامپزشکی و کارکنان زحتمکش آن با هدف استقرار امنیت غذایی و تأمین سلامت دام، سلامت غذا، سلامت انسان و تأمین استاندارد های بهداشتی تولیدات دامی و با شعار «دامپزشکی، امنیت غذایی، رونق تولید» حول دو محور: الف) حفظ و حراست از سرمایه دامی کشور  ب) حفظ و ارتقاء سطح بهداشت عمومی، به وظایف خود عمل می کند.

وی گفت: دامپزشکی یکی از زیرساختی ترین ادارات در اقتصاد و بهداشت عمومی جامعه بوده و تضمین‌کننده سلامت، بهداشت و اقتصاد دام و انسان می باشد که از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

دکتر رسولی از واکسیناسیون حدود 8 الی 9 میلیون نوبت سر دام سالیانه توسط اکیپ های دامپزشکی استان همدان خبر داد و افزود: اعزام اکیپ به روستاها و مناطق قشلاقی جهت واکسیناسیون دام های عشایر مربوط به استان همدان از دیگر فعالیت های این اداره کل می باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه در حال حاضر از امنیت بهداشتی خوبی در بحث تولید مواد خام دامی در استان برخوردار هستیم، افزود: مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام یکی از وظایف دامپزشکی می باشد و خوشبختانه با تلاش همکاران و 44 اقدام پیشگیرانه در سطح استان، بیش از سه سال است که هیچ گزارشی از وجود کانون های آنفلوآنزا در استان نداشتیم.

این مقام مسئول ضمن اشاره به کنترل و نظارت بهداشتی مواد خام دامی عنوان داشت: بطور متوسط بیش از 100 هزار بازدید از مراکز تولید، توزیع، عرضه، بسته بندی مواد خام دامی و کشتارگاه های استان در طی سال صورت می گیرد.

وی تصریح کرد: از ابتدای  سال جاری تاکنون مقدار بیش از 211 تن انواع مواد خام دامی غیرقابل مصرف با تلاش بازرسان بهداشتی دامپزشکی از چرخه مصرف انسانی خارج گردیده است که مصرف آن می توانست تعداد زیادی از مردم را روانه بیمارستان کند.

وی در ادامه به کشف و توقیف محموله ۴۱ تن مرغ و گوشت قرمز منجمد وارداتی در یکی از سردخانه های شهر همدان اشاره کرد و افزود: در بازرسی مشترک اکیپ های نظارت بهداشتی ادارات دامپزشکی، تعزیرات حکومتی و صنعت، معدن و تجارت همدان  از مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی بیش از ۲۲ تن گوشت منجمد وارداتی و حدود ۱۹ تن مرغ منجمد از یکی از سردخانه های همدان کشف و تا تعیین و تکلیف نهایی توقیف گردید.

 این مقام مسئول در ادامه افزود: محموله مذکور دارای نواقص بهداشتی- قرنطینه ای و مقداری از آن فاقد تاریخ مصرف می باشد که پرونده واحد متخلف و محموله توقیفی جهت سیر مراحل قانونی به مراجع ذیصلاح ارجاع داده شده است.

وی با اشاره به میزان مایه کوبی و پیشگیری از بیماریهای واگیر دامی و قابل انتقال به انسان افزود: در این زمینه، طی چهار ماهه سالجاری تاکنون بیش از سه میلیون نوبت سردام برعلیه انواع بیماریهای واگیردامی و قابل انتقال بین حیوان و انسان در استان همدان مایه کوبی شده اند که این بیماریها شامل آبله، شاربن، تب برفکی، آنتروتوکسمی، بروسلوز(تب مالت)، قانقرایا، آگالاکسی، لمپی اسکین، هاری،  PPRو....می باشد.

این مقام مسئول در ادامه با تشریح میزان تست سل و بروسلوز در سطح استان همدان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از 7 هزار و 359 رأس دام سنگین خونگیری انجام شده و در راستای مبارزه با سل گاوی، تعداد 13 هزار و 463 رأس دام تحت تست توبرکولین قرار گرفته است.

مدیرکل دامپزشکی در ادامه افزود: کلیه کانون های بیماری دامی در سامانه GIS  کشوری دامپزشکی ثبت می گردد و با اقدامات پیشگیرانه منجمله: انجام واکسیناسیون، ضدعفونی، آموزش و ترویج ... تعداد کانون های بیماریهای دامی استان همدان در چهار ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال 99  کاهش 65 درصدی داشته است.

وی تصریح کرد: باتوجه به بروز خشکسالی و طبق برنامه های سازمان دامپزشکی عملیات سمپاشی برعلیه بندپایان، به مساحت تقریبی 230 هزار مترمربع جایگاه دام و بیش از تعداد 50 هزار رأس دام سبک و سنگین نیز مورد سمپاشی قرار گرفته است و خوشبختانه با توجه به اقدامات پیشگیرانه، در حال حاضر هیچ بیماری جدی در حوزه دام در سطح استان مشاهده یا گزارش نشده است .

دکتر رسولی در ادامه این گزارش با تشریح اقدامات دامپزشکی در خصوص حفظ و ارتقاء بهداشت عمومی و نظارت و بازرسی بر تولید، توزیع و عرضه مواد خام دامی گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون تعداد 87 هزار و 688 رأس دام سبک و سنگین در کشتارگاههای این استان ذبح و مورد نظارت شرعی وبهداشتی قرارگرفته اند که وزن تقریبی آن بیش از 3 هزار و 749  تن می باشد که با زحمات بازرسان بهداشتی دامپزشکی در کشتارگاههای استان، بیش از 25 تن گوشت غیربهداشتی از زنجیره مصرف هم استانی های عزیز خارج شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان در زمینه کشتار طیور در سطح استان همدان، گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون در چهار کشتارگاه صنعتی طیور استان بیش از 7 میلیون و 13 هزار قطعه طیور ذبح و مورد نظارت شرعی و بهداشتی قرار گرفته که از این تعداد حدود 96 هزار و 494 قطعه بدلیل غیرقابل مصرف بودن، از چرخه مصرف انسانی خارج و ضبط و معدوم سازی گردیده است. 

وی با اشاره به میزان کنترل و بازرسی بهداشتی و نظارت بر مواد خام دامی در مراکز تولید، توزیع، بسته بندی و عرضه این مواد گفت: تعداد 30 هزار و 203 واحد مورد بازدید از مراکز تولید، توزیع، بسته بندی، عرضه و رستوران های این استان انجام گرفته که حاصل این بازرسی ها ضبط و معدوم سازی40 هزار و 713 کیلوگرم موادخام دامی غیرقابل مصرف در سطح استان بوده که از چرخه مصرف هم استانی های عزیز با زحمات همکارانمان حذف گردیده است.(جمع کل ضبط مواد خام دامی در کشتارگاه ها و اماکن تولید، توزیع، بسته بندی و عرضه مواد خام دامی توسط بازرسان دامپزشکی طی چهار ماهه نخست سال بیش از 211 تن می باشد.)

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه در سنوات گذشته طرح های بهداشتی زیادی در استان اجرا شده، افزود: با توجه به اینکه دامپزشکی علاوه بر وظایفی که گفته شد در جهت تضمین سلامت موادخام دامی اقدامات گسترده ای را در حال اجرا دارد و این طرح ها در جهت بهبود وضعیت کیفی محصولات خام دامی می باشد که از جمله آن می توان به تعطیلی تمامی کشتارگاههای سنتی و ساماندهی کشتارگاه های استان و اجرای طرح راه اندازی پیش سرد در تمامی کشتارگاه های صنعتی استان اشاره کرد و در حال حاضر به جرأت می توان گفت که تمامی گوشت مصرفی هم استانی های عزیز مراحل پیش سرد را طی کرده و با ضریب امنیت بهداشتی بیشتری عرضه می شود، طرح نصب لیبل گونه و جنس لاشه دام کشتار شده در کشتارگاه های استان(رنگ لیبل آبی دام نر و رنگ لیبل سفید دام ماده) ساماندهی مراکز عرضه محصولات خام دامی در سطح استان، راه اندازی و توسعه مراکز بسته بندی محصولات دامی بهداشتی و دارای شناسنامه، از دیگر اقدامات مهم انجام گرفته این اداره کل می باشد.

دکتر رسولی اجرای طرح بسته‌بندی و آلایش فرآورده‌های دامی همچون جگر، دل‌ و قلوه و کله‌ پاچه در استان را امری مهم در راستای ایجاد امنیت غذایی خواند و از طراحی و راه اندازی سامانه آنلاین بازرسی بهداشتی مواد خام دامی در استان همدان خبر داد و گفت: این نرم افزار پس از طراحی و اجرایی شدن در ابتدای سال 1398 در بازرسی از مراکز تولید، توزیع، بسته بندی و عرضه مواد خام دامی در شهرستان همدان مورد استفاده قرار گرفت و سپس با برگزاری کلاس آموزشی برای تمامی بازرسان مستقر در اداره کل دامپزشکی استان در سطح 9 شهرستان دیگر، نیز مورد بهره برداری قرار گرفته است.

وی نظارت لحظه ای به عملکرد جمعی و انفرادی بازرسان، شناسنامه دار شدن تمامی واحدها اعم از مراکز عرضه، طبخ، عمل آوری و نگهداری، امکان مسیر بندی بازدیدها و اعلام برنامه کاری جامع به بازرسان با استفاده از بارکد خوان و GPS ، امکان دسترسی به سوابق انتظامی(پلمپ واحد) و سوابق قضایی(دادگاه و تعزیرات)، سوابق اخطار و ضبط محموله مرکز در زمان بازدید، امکان دسترسی به مقررات، بخشنامه ها و دستور العمل های سازمان دامپزشکی کشور در هر زمان و مکان، امکان گزارش گیری و بررسی عملکرد بازرسی مواد خام شهرستان و یا استان توسط مدیرکل و سطوح مختلف ستادی در لحظه و قابلیت نصب نرم افزار بر روی موبایل و یا تبلت و نیز عدم نیاز به تجهیزات اضافی و یا صرف اعتبار خاص را از دیگر مزایای مهم استفاده از نرم افزار دانست.

دکتر رسولی ضمن اعلام ممنوعیت ذبح دام ( به علت گسترش بیماری های قابل انتقال از دام به انسان و شیوع بیماری کرونا) در معابر، منازل و حسینیه ها در ایام محرم به ویژه روز های عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی از هم استانی های عزیز درخواست کرد: دام های قربانی خود را جهت ذبح به کشتارگاه های استان انتقال بدهند و از نظارت های شرعی و بهداشتی رایگان بازرسان دامپزشکی بهرمند گردند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان در پایان از زحمات همکاران خود که با تحمل شرایط سخت، اقدامات خالصانه خود را در جهت حفظ و حراست سرمایه دامی و ارتقاء بهداشت عمومی صرف می کنند تقدیر و تشکر نمود و از عموم مردم شریف استان خواست در صورت مشاهده تخلف بهداشتی در ارتباط با تولید، توزیع، بسته بندی و عرضه فرآورده های خام دامی مراتب را از طریق سامانه ارتباطی 1512 به بازرسان بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان اطلاع رسانی نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 276288
admin ادمین پورتال همدان

admin ادمین پورتال همدان

لینک کوتاه