رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بهار خبر داد:
افزایش تقاضا جهت صدور پروانه تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک در شهرستان بهار
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان بهار دکتر بهزاد صادقی رئیس اداره دامپزشکی این شهرستان اظهار داشت: با توجه به وجود بیشترین تعداد واحد پرورش طیور صنعتی استان در شهرستان بهار و همچنین شرایط مطلوب بهداشتی این واحدها و سالم تر بودن این تولیدات، تقاضا برای دریافت پروانه و تولید این محصولات افزایش یافته است.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که کارشناسان این اداره در اسرع وقت و پس از دریافت تقاضای مرغداران از محل بازدید کرده و ضوابط و دستورالعمل های سازمان در حوزه صدور پروانه تولیدمرغ بدون آنتی بیوتیک را در محل بررسی کرده و در صورت تأیید نامه نگاری و تأییدیه لازم جهت صدور پروانه تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک برای واحد صادر می گردد.
دکتر صادقی در خصوص مزیت تولیدمرغ بدون آنتی بیوتیک افزود: بزرگ ترین مصرف کننده آنتی بیوتیک ها در دنیا مجموعه های دام و طیور می باشند که از لحاظ بهداشتی با مصرف وسیع آنتی بیوتیک ها در دام و طیور میکروارگانیسم ها بخصوص باکتری ها به طور مداوم با آنتی بیوتیک برخورد نموده و ساختار خاص برخی باکتری ها یعنی توان تغییر ژنتیکی بسته به شرایط محیطی و برخورد مداوم نسل های مختلف باکتری ها با آنتی بیوتیک ها، باکتری هایی را پدید می آورند که اصطلاحاً نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند و نابودی دشوار تری دارند.
وی افزود: این باکتری ها بوسیله گوشت مرغ و هوا و یا افراد شاغل در مرغداری ها به جامعه راه یافته و باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک نه تنها موجب بهبود سخت تر بیماران می شوند بلکه برای افراد مسن و کودکان و بیماران دارای نقص ایمنی می توانند خطرساز باشندو با تولید این محصولات مضرات عنوان شده در محصولات وجود نخواهد داشت.
دکتر صادقی در پایان علت سالم تر بودن مرغ بدون آنتی بیوتیک را این گونه تشریح کرد و گفت: آنتی بیوتیک ها نیز مانند اکثر داروهای دیگر دارای عوارض جانبی متعددی هستند که بسته به نوع آنتی بیوتیک متفاوت است و با مصرف آنتی بیوتیک در مرغداری ها این مواد در گوشت مرغ انبار شده و مصرف کننده بطور ناخواسته با آنها تماس پیدا می کند.بدلیل عدم مواجهه با بیماری ها، مرغ های بدون آنتی بیوتیک زود تر کشتار می گردند و دارای وزن کم تری هستند. کشتار سریع تر مرغ ها نیز باعث می شود تا تجمعات کمتری در گوشت آن ها از طریق مواد مضر موجود در دان نظیر فلزات سنگین و سموم قارچی وجود داشته باشد و با مصرف مرغ بدون آنتی بیوتیک توسط فرد، مقاومت فردی نسبت به آنتی بیوتیک ها کاهش یافته و اثر بخشی آنتی بیوتیک ها در دوران بیماری بهبود می یابد.
نظر دهید