• 1397/03/01 - 12:00
  • تعداد بازدید : 95
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد:

آموزش پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو در روستاهای اسدآباد

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد دکتر بصیری از برگزاری دوره های آموزشی ترویجی مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در سطح روستاها شهر اسدآباد و شهر آجین خبر داد.

دکتر عادل بصیری محمدپور رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد در خصوص اقدامات اداره دامپزشکی این شهرستان در راستای پیشگیری و مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو گفت: با توجه به شروع فصل تزاید و تکثیر کنه ها به عنوان ناقل بیماری مشترک بین انسان ودام تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، علاوه بر سم پاشی دام و اماکن دامی کلاس های آموزشی ترویجی در هلور سفلی شهرستان برگزار شد.



وی افزود: با همکاری مسئولین خانه های بهداشت، دهیاران و شوراهای اسلامی روستاهای برای اهالی روستا به ویژه دامداران کلاس آموزشی راه های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه، تب مالت، آنفلوآنزای پرندگان و سایر بیمارهای زئونوز برگزار شد و این برگزاری این کلاس ها ویژه سایر اقشار مختلف جامعه نیز درحال برگزاری می باشد.



دکتر بصیری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(cchf) را یکی از بیماریهای حاد و مشترک بین انسان و دام برشمرد و افزود: این بیماری از طریق گزش کنه آلوده، کشتار غیرمجاز دام و تماس مستقیم با دام آلوده و یا خون و مایعات بدن دام آلوده می تواند به انسان منتقل شود.



وی یادآور شد: بیماری در دام جز تب خفیف و گذرا علامت دیگری ندارد و  پرندگان نیز به جز شترمرغ به عفونت مقاوم اند.



وی کشاورزان، دامداران، چوبداران، دامپزشکان، کارکنان کشتارگاه و تمام افرادی که به نحوی با دام یا محصولات خام دامی سروکار دارند را جزو گروه های در معرض خطر بیماری عنوان کرد.



رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد جداسازی محل نگهداری دام از محل زندگی، بهسازی جایگاه نگهداری دام، سمپاشی بدن و جایگاه نگهداری دام، تدابیر لازم جهت محافظت از گزیده شدن توسط کنه ناقل، پرهیز از کشتار غیرمجاز دام و عدم خرید گوشت از این مراکز را از جمله راه های مقابله و پیشگیری از این بیماری برشمرد.

به گفته این مقام مسئول، نگهداری لاشه دام کشتار شده پس از کشتار به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال(صفر تا ۴ درجه سانتی گراد) با ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی سبب ایجاد جمود نعشی و کاهش pH سبب از بین رفتن ویروس می شود که بعد از این مدت می توان گوشت را مصرف کرد.






  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 68598
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه