• 1403/05/18 - 11:18
  • تعداد بازدید : 46
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تاکید اداره دامپزشکی شهرستان تویسرکان بر ضرورت رعایت ضوابط بهداشتی در کارخانجات خوراک دام و طیور

دکتر اسکندری ضمن تاکید بر رعایت ضوابط بهداشتی در کارخانجات خوراک دام و طیور گفت: با رعایت مواردی از قبیل جلوگیری از ورود آلودگی و همچنین ناقلین به کارخانه ،دفع بهداشتی فاضلاب و مواد زائد،کالیبراسیون دستگاهها، برخورداری کارخانجات خوراک دام از واحد کنترل کیفیت و غیره میتوان به این مهم دست یافت.

دکتر اسکندری رییس اداره دامپزشکی شهرستان تویسرکان ، بر ضرورت رعایت ضوابط بهداشتی در کارخانجات خوراک دام و طیور بعنوان مقدمه ای بر تضمین کیفیت و سلامت محصول در تمامی عرصه های تولید، تاکید کرد.

دکتر اسکندری، اظهار داشت: تولید غذای سالم، نظارت بهداشتی بر تولید، جزء وظایف ذاتی و حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور، می باشد.

در همین راستا نظارت بر تولید صحیح و اصولی خوراک دام و طیور در شرایط کاملا بهداشتی و بر اساس ضوابط سازمانی، متضمن سلامت  دام، انسان و محیط زیست می باشد.

وی، ادامه داد: عملیات صحیح تولید، انبارداری، حمل و نقل، استفاده از مواد اولیه با کیفیت و سالم، افزودنی ها و مکمل ها، پیش مخلوط ها و فروش خوراک آماده دام و طیور، از مواردی هستند که در کارخانجات خوراک دام و طیور بایستی تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی قرار بگیرند تا محصول تولیدی با اطمینان کامل به دست مصرف کننده برسد و سلامت جامعه هدف، تامین گردد.

اسکندری افزود: جهت تولید محصول با کیفیت و تضمین سلامت جامعه انسانی، کارخانجات خوراک دام و طیور ملزم به رعایت ضوابط بهداشتی ذیل هستند:

  1.       از ورود آلودگی و همچنین ناقلین این عوامل به داخل مجموعه جلوگیری نمایند.
  2.       روند عملیات تولید، نگهداری و پاکسازی را تسهیل نموده والودگی خوراک رابه حداقل برسانند.
  3.       آب مورد مصرف دارای استاندارد های بهداشتی وکیفیت برای تولید خوراک دام باشد.
  4.       فاضلاب ومواد زاید به نحو بهداشتی دفع گردند.
  5. -      تمامی ابزارهای کمیت سنج ( ترازوها ، دماسنجها و ... ) باید دارای برنامه کالیبراسیون باشند.
  6.      تمامی دستگاه ها باید دارای دستورالعمل نحوه کار با دستگاه باشند.
  7.      نمونه برداری ، آزمایش و کنترل در تمام مراحل تولید.
  8.       هر کارخانه خوراک دام باید دارای واحد کنترل کیفیت ( Quallity Control ) باشد .
  9.      نمونه برداری ها براساس اصول استاندارد نمونه برداری و رعایت اندازه ها و مقادیر توسط واحد کنترل کیفیت صورت پذیرد.
  10.      نشانه یا Lable باید منطبق بر کلیه الزامات قانونی و اطلاعات مربوط به خوراک دام و طیور باشد.
  11.     قابلیت ردیابی خوراک دام، مواد اولیه و افزودنی‌ها باید از طریق ثبت مناسب اطلاعات برای فراخوانی و جمع آوری به موقع و موثر محصولاتی که اثرات نامطلوب (قطعی و یا محتمل) بر سلامتی مصرف‌کنندگان دارند، میسر شود.
  12.   مقررات کدکس در مورد حداکثر مجاز باقیمانده ها (MRL) و حداکثر مجاز باقیمانده مواد خارجی در خوراک دام باید رعایت شود.
  13.   خوراک دام و مواد اولیه، ماشین‌آلات فرآوری، تجهیزات نگهداری و محیط اطراف آنها باید از نظافت لازم برخوردار بوده و برنامه های موثر در کنترل آفات باید در مورد آنها اجرا شود.
  14.    همه کارکنانی که با تولید، انبارداری و جابجائی خوراک دام در ارتباط هستند باید به حد کافی آموزش‌دیده و درخصوص نقش و مسئولیت خویش در حفظ ایمنی غذایی آگاه باشند.

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان تویسرکان
  • کد خبر : 323509
علی خاکسار

علی خاکسار