• 1397/10/20 - 10:27
  • تعداد بازدید : 418
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
فرماندار شهرستان اسدآباد:

دامپزشکی اقدامات مناسبی در راستای کنترل و نظارت بهداشتی انجام داده است.

دکتر بصیری: جلسه ستاد پیشگیری از بروز و شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد دکتر عادل بصیری محمد پور رئیس اداره دامپزشکی این شهرستان از برگزاری جلسه ستاد پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با حضور فرماندار، بخشدار مرکزی، بخشدار پیرسلمان و سایر اعضاء در محل سالن جلسات فرمانداری شهرستان اسدآباد خبر داد.

مهندس کریم حمیدوند فرماندار و رئیس ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شهرستان اسدآباد ضمن تشکر و قدردانی از دکتر بصیری رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد، بخاطر تشکیل به موقع این جلسه و احساس مسئولیت وی درخصوص کلیه مسائل مربوط به حوزه دامپزشکی که با جدیت و حساسیت بالا پیگیری می نماید، خاطرنشان کرد: سال گذشته تنها یک مورد کانون طیور بومی مرتبط با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در یکی از روستاهای شهرستان وجود داشت که توسط کارشناسان دامپزشکی شناسایی و بعد از مراحل انجام نمونه برداری و آزمایشات لازم بلافاصله طی واکنش سریع و اقدام بموقع توسط دستگاههای عضو ستاد آنفلوآنزا با محوریت دامپزشکی نسبت به کنترل بیماری و جلوگیری از اشاعه آن اقدام شد.

وی با تأکید بر اینکه پیشگیری از بیماری کم هزینه تر از درمان است، افزود: ارتزاق بخش اعظمی از روستاییان اسدآبادی علاوه بر کشاورزی، دامداری بوده که درگیری دامداران با این امر علاوه بر ورشکستگی آنان، موجب بروز مشکلات عدیده ای خواهد شد.

مهندس حمیدوند اظهار داشت: کمبود اعتبارات یکی از مشکلات مهم دامپزشکی در کنترل بیماری ها بوده که لزوم پیش بینی درصدی اعتبار از محل ملی برای تجهیز بودن دامپزشکی در مواقع  شرایط درگیری با بیماری ضرورت دارد.

فرماندار شهرستان اسدآباد با تأکید بر همکاری همه جانبه دستگاههای اجرایی عضو ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با دامپزشکی شهرستان خاطر نشان کرد: براساس عملکرد اداره دامپزشکی اسدآباد، اقدامات مناسبی در راستای کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی در سطح شهرستان صورت پذیرفته است و بحث سلامت جامعه اولویت اول نظام و دولت می باشد و یکی از این اولویت ها مربوط به پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است.

رئیس ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اسدآباد با اشاره بر لزوم و اهمیت آموزش و اطلاع رسانی در کلیه مقاطع تحصیلی و اقشار مختلف مردم، از دستگاههای عضو ستاد خواستار شد: چاپ و توزیع هرگونه اطلاعیه ای با محوریت و نظارت اداره دامپزشکی شهرستان انجام پذیرد.

مهندس حمیدوند، اداره دامپزشکی اسدآباد را موظف دانست  گزارشی از عملکرد دستگاههای اجرایی که در راستای پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بخوبی انجام وظیفه و دامپزشکی را یاری می کنند جهت تقدیر به فرمانداری انعکاس نماید.

فرماندار شهرستان اسدآباد ابراز امیدواری کرد که با برنامه ریزی ها و پیش بینی های انجام شده و  با تلاش و هماهنگی اعضاء و دستگاه های مرتبط از شرایط موجود با موفقیت و سلامت عبور نماید.

در ادامه جلسه دکتر بصیری رئیس اداره دامپزشکی شهرستان تشکیل این جلسات را با هدف آمادگی کامل و افزایش آگاهی عمومی در برابر بیماری آنفلوآنرای پرندگان، اطلاع‌رسانی مناسب و ایجاد آمادگی لازم در قسمت‌های مختلف فنی مرتبط جهت مقابله و جلوگیری از شیوع و بروز احتمالی این بیماری دانست.

وی تصریح کرد: این بیماری یکی از بیماری‌های ویروسی و مشترک بین انسان و پرندگان می‌باشد که خطر شیوع این بیماری در فصل سرما و با مهاجرت پرندگان افزایش می‌یابد لذا ضرورت دارد این بیماری به دلیل ایجاد خسارت‌های سنگین اقتصادی درصنعت مرغداری مورد توجه و اهمیت ویژه قرار گیرد و در صورت شیوع، عواقب بهداشتی و اقتصادی گسترده‌ای به همراه دارد و می‌تواند بعنوان بیماری مشترک سلامت و بهداشت جامعه را تهدید کند.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد گفت: کسانی که با پرندگان به نوعی در ارتباط هستند باید بسیار دقت کرده و با دیدن اولین نشانه‌های بیماری در آنها به اداره دامپزشکی گزارش دهند.

وی همچنین مراقبت فعال از تالاب ها، آبگیرها و آب بندان های موجود در شهرستان بمنظور بررسی و پایش و همچنین نمونه برداری از پرندگان تلف شده احتمالی را از دیگر اقدامات لازم در این راستا دانست و افزود: بازدید های مشترک و مستمر بهمراه کارشناسان محیط زیست در حال انجام است.

دکتر بصیری محمدپور درخصوص پیشگیری از بیماریهای طیور یادآور شد:  اجرای اقدامات بهداشتی – قرنطینه ای، جلوگیری از تماس پرندگان مهاجر و آزاد پرواز با طیور پرورشی، ضدعفونی و پاکسازی مزرعه پرورش طیور قبل از هر جوجه ریزی، ایجاد حوضچه های ضدعفونی در مبادی مزرعه و سالن های پرورشی، استفاده از تجهیزات و لباس ضدعفونی شده جهت ورود به مزرعه، سوزاندن یا دفن بهداشتی لاشه های تلف شده و…  از جمله مواردی هستند که با رعایت آنها می توان از وقوع این بیماری در سطح شهرستان جلوگیری کرد.

دکتر بصیری ضمن ارائه گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده توسط اداره دامپزشکی و همکاری همه جانبه دستگاههای اجرایی عضو ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان درخصوص پیشگیری از بیماری مذکور، خوشبختانه تاکنون موردی از تلفات ناشی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سطح شهرستان گزارش و مشاهده نشده است.

در ادامه دکتر حسنیه سمائی نوروزی و کارشناس بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد ضمن معرفی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بعنوان یکی از خطرناک ترین، کشنده ترین و مسری ترین بیماری های ویروسی طیور،با ارائه پاورپوینت به بیان توضیحاتی درخصوص ابعاد مختلف بیماری پرداخت.

در پایان این جلسه اعضای ستاد پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به ارائه نقطه نظرات خود پرداخته و کلیه ادارات ذیربط آمادگی خود را جهت همکاری با اداره دامپزشکی اعلام داشتند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان اسدآباد
  • کد خبر : 4699
کلمات کلیدی