سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد خبرداد:
تست سرمی و پایش بیماری مشمشه بیش از یکصد رأس اسب توسط اداره دامپزشکی اسدآباد
دکتر همدانی: شهرستان اسدآباد دارای دوازده مرکز پرورش و باشگاه اسب سواری است، بر همین اساس کارشناسان دامپزشکی این شهرستان در راستای پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام مرتب این واحدها رصد و پایش می کنند.

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی اسدآباد، دکتر احمد همدانی سرپرست اداره دامپزشکی این شهرستان از انجام تست سرمی و پایش بیماری مشمشه از اسب های این شهرستان خبر داد.
سرپرست اداره دامپزشکی اسدآباد افزود: در ماه جاری خونگیری با هدف تست مشمشه بر روی یکصد و هشت رأس اسب در این شهرستان به انجام رسید.
وی اظهار داشت: مشمشه از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام بوده که بسیار خطرناک است و این بیماری بیشتر در تک سمی ها مشاهده می شود.
دکتر همدانی با بیان اینکه اسبها، قاطرها و الاغها از گونههای معمول درگیر با بیماری مشمشه هستند، افزود: بیماری مشمشه نوعی بیماری نادر بالقوه کشنده باکتریایی به شمار می آید که در این نوع بیماری، حیوانات آلوده و یا حاملینی که در ظاهر تندرست بوده و از بیماری جان بدر بردهاند عمدهترین منبع عفونت به شمار میآیند و باید توجه داشت انسان به این عامل عفونی بسیار حساس بوده و در بیشتر موارد افرادی که دچار این بیماری مشترک بین دام و انسان شده اند، فوت کرده اند.
سرپرست دامپزشکی اسدآباد تصریح کرد: اداره دامپزشکی همه ساله نسبت به تست مشمشه جمعیت تک سمیها که ناقل و مخزن این بیماری هستند اقدام کرده و چنانچه تست دامی مثبت باشد نسبت به معدوم سازی دام راکتور اقدام و همچنین شرایط قرنطینه ای کامل و ضد عفونی نواحی آلوده و ممنوعیت انتقال غیر مجاز هرگونه اسب و الاغ را برای مهار این بیماری انجام می دهد.
وی با بیان اینکه تا کنون هیچ گونه اسب مشکوک به بیماری مشمشه گزارش نشده و برای پیشگیری از بروز بیماری، آموزش های لازم به صاحبان، مدیران و کارکنان باشگاه ها از جمله رعایت اصول بهداشتی ارایه شده است، گفت: شهرستان اسدآباد دارای دوازده مرکز پرورش و باشگاه اسب سواری است، بر همین اساس کارشناسان دامپزشکی شهرستان اسدآباد در راستای پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام مرتب این واحدها رصد و پایش می کنند.
دکتر همدانی اضافه کرد: بیماری مشمشه خطرناک با درگیر ساختن دستگاه تنفس در انسان می تواند عوارض خطرناکی ایجاد کند و تماس مستقیم پوست با پوست آلوده و وسایل تیمار (مانند غشو) ایجاد بیماری پیش رونده میکند، همچنین انتشار بیماری از راه استنشاقی نیز میتواند اتفاق بیافتد، اما این شکل آلودگی چه بسا تحت شرایط طبیعی نادر باشد.