• 1402/02/09 - 13:48
  • تعداد بازدید : 308
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
بااقدامات پیشگیرانه بعمل آمده:

تاکنون موردی از بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان اسدآباد مشاهده نشده است

با شروع فصل گرما و فعالیت کنه ها، تب خون ‌ریزی‌ دهنده‌ کریمه ‌کنگو که یک بیماری مشترک بین دام و انسان است، دامداران، کارگران دامداری‌ها، ذابحین، کارگران کشتارگاه‌ ها، قصابها و کلیه افراد مرتبط با دام را تهدید می کند

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد حسین وثوقی کیا رئیس اداره دامپزشکی این شهرستان گفت: تاکنون هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان اسدآباد مشاهده نشده است.

مهندس حسین وثوقی کیا رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد اظهار کرد: با شروع فصل گرما و فعالیت کنه ها، تب خون ‌ریزی‌ دهنده‌ کریمه ‌کنگو که یک بیماری مشترک بین دام و انسان است، دامداران، کارگران دامداری‌ها، ذابحین، کارگران کشتارگاه‌ ها، قصابها و کلیه افراد مرتبط با دام را تهدید می کند

وی افزود: تب خون ‌ریزی‌ دهنده‌ کریمه ‌کنگو یک بیماری حاد تب‌ دار و خون‌ ریزی‌ دهنده است که ویروس این بیماری از طریق ترشحات دام آلوده،خون دام آلوده ، گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست به بدن انسان منتقل می شود.

رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد ادامه داد: این بیماری در حیوانات اهلی هیچ گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده نیز وجود دارد.

وثوقی کیا به افراد شاغل و یا در ارتباط با دامداری‌ها توصیه کرد: بعد از انجام کار روزانه، دست‌ها، وسایل و البسه کار را شستشو و ضدعفونی کنند، سعی کنند هنگام خرد کردن گوشت یا آلایش خوراکی از دستکش استفاده کنند، از تماس با خون و ترشحات دام کشتار شده پرهیز کنند، سمپاشی دامها و جایگاههای دامی بطور مستمر انجام دهند و از جداسازی و له کردن کنه های موجود روی بدن دامها خودداری کنند.

وی تاکید کرد: در کشتارگاه های دام در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و یا بروز علایم بیماری شامل تب بالا، دردهای عضلانی و سر درد، پرخونی مخاط چشم و خونریزی عمومی در بدن سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

 رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد تصریح کرد: باتوجه به حساسیت این ویروس به  اسیدی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری از طریق دام، باید دام را بعد از ذبح    PH   بهداشتی حداقل بمدت 24 ساعت در یخچال 4-0 درجه سانتی گراد نگهداری و سپس مصرف کرد.

 در پایان رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد عنوان کرد کشتارگاه های صنعتی که مجهز به سیستم پیش سرد می باشد از این حیث بیمه بوده و مصرف گوشت تولید شده هیچ خطری برای مصرف کنندگان ندارد که خوشبختانه در حال حاضر گوشت مصرفی شهروندان اسدآبادی از کشتارگاه صالح آباد تأمین می شود و این کشتارگاه صنعتی و مجهز به سیستم پیش سرد می باشد.

شهروندان علاوه برتهیه گوشت از مراکز معتبر باید به مهر و برچسب لاشه‌ها که علاوه بر تاریخ تولید جنسیت دام ذبح شده نیز توسط دامپزشکی مشخص می گردد توجه کنند و درصورت وجود تخلفات بهداشتی مراتب را به شماره تماس 33148020-33148036 یا سامانه سراسری 1512 به اداره دامپزشکی اطلاع رسانی نمایند تا در اسرع وقت به موضوع رسیدگی شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان اسدآباد
  • کد خبر : 300686
بهنام سرولدی

بهنام سرولدی