بمناسبت 14 مهرماه روز ملی دامپزشکی صورت گرفت:
ارائه عملکرد یکساله اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد
به مناسبت فررارسیدن 14مهر و روز ملی دامپزشکی، مهندس حسین وثوقی کیا با اشاره به اینکه چهاردهم مهرماه به عنوان روز ملی دامپزشکی نامگذاری شده است،ضمن تبریک این روز به خدمتگزاران و فعالان این عرصه از زحمات و تلاش های مستمر کارکنان اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد تقدیر و تشکر نمود.
وثوقی کیا رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد اظهار کرد: یکی از وظایف دامپزشکی،تامین بهداشت دام کشور از طریق پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام است.
وی با ارائه گزارش عملکرد یکساله اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد در سه بخش فنی-نظارتی و آموزش و ترویج گفت: در بخش فنی و عملیاتی به منظور پیشگیری، کنترل و مقابله با بیماریهای واگیر دام مانند تب مالت،تب برفکی،شاربن، آبله و طاعون نشخوارکنندگان کوچک در یکسال اخیر تعداد بیش از یک میلیون ودویست هزار نوبت سر دام(گاو،گوساله، گوسفند و بز)بصورت رایگان واکسینه شده است.
در همین راستا و به منظور کنترل و پیشگیری از بیماری های مشترکی چون هاری که یک بیماری حاد و کشنده ویروسی سیستم عصبی است در طی سال گذشته، تعداد بیش از دو هزار قلاده سگ های صاحبدار و گله مورد واکسیناسیون هاری قرار گرفتند.
همچنین جهت مقابله با بیماری های مشترک بین انسان و دام، تعداد بیش از هزار و صد راس گاو و گوساله تحت رصد و پایش سل و بروسلوز و تعداد بیش از دویست و بیست راس تک سمی جهت تشخیص بیماری مشمشه تحت پوشش تست سرمی قرار گرفته است.
وثوقی کیا افزود: در راستای بررسی، پیشگیری و کنترل بیماریهای پرندگان از جمله نیوکاسل،برونشیت و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیش از دو هزارو جهارصد مورد پایش، نمونه برداری،مراقبت فعال و غیر فعال در سطح شهرستان توسط کارشناسان این اداره صورت گرفته و طی دو فاز واکسیناسیون نیوکاسل مقاوم به حرارت تعداد بیش از هفتاد و چهار هزار قطعه طیور بومی تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفته اند.
وثوقی کیا با اشاره به اهمیت قرنطینه در کنترل و پیشگیری از ورود و خروج دام و طیور آلوده به یک شهرستان گفت: در بخش قرنطینه و امنیت زیستی، این اداره طی یک سال گذشته با صدور و نظارت بر حدود پنج هزار گواهی بهداشتی_قرنطینه ای انواع مواد خام دامی، نهادهای دامی و مواد بیولوژیک دامی (دارو و واکسن) نظارت مستقیم و مستمر داشته است.
وثوقی کیا در ادامه عنوان کرد یک جامعه در راستای داشتن انسان سالم نیازمند تامین یک غذای سالم است گفت: در محور نظارت و کنترال بر مراکز عرضه این اداره با نظارت بر مراکز تولید،توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی از جمله مراکز بسته بندی- سردخانه های نگهداری-مراکز جمع آوری شیر-کارخانجات لبنی-قصابی ها - مرغ فروشی ها-رستوران ها و مراکز طبخ و عرضه غذا سعی بر تامین یک سفر سالم برای شهروندان را داشته است به همین منظور حدود شش هزار و پانصد بازدید طی این مدت توسط کارشناسان و بازرسان بهداشتی صورت گرفته اس که منجر به ضبط و معدوم سازی بیش از هشت تن مواد خام دامی تاریخ منقضی و غیر قابل مصرف انسانی گردیده و برای افداد خاطی بیت پرونده تخلف به مراجع قضایی ارجاع گردیده است.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان از دامداران خواست دارو و واکسن مورد نیاز دامهای خود را از مراکز مجاز تهیه نمایند و از نسخه پیچی و خرید دارو بدونه مشورت با پزشک خوداری کنند و گفت:تعداد 124 بازدید توسط کارشناسان این اداره از مراکز بخش خصوصی شهرستان شامل درمانگاه ها، داروخانه ها و مراکز مایه کوبی دامپزشکی و نظارت بر نحوه نگهداری، توزیع و تجویز داروها ،واکسن ها و مواد بیولوژیک دامی صورت گرفته است.
لازم بذکر است در بخش آموزش و ترویج ، آموزش های لازم در خصوص معرفی بیماری های مشترک بین انسان و دام و راه های پیشگیری ومقابله با آن و بهداشت عمومی از طریق برگزاری دوره های آموزشی بهداشتی، برگزاری میزخدمت در مناطق روستائی و اردوی های جهادی در مناطق محروم و کم برخورداد، با پخش تراکت ،بروشور و نصب بنر بصورت مستمر و ماهیانه در سطح شهرستان اسدآباد برگزار گردیده است .