رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بهار:
رعایت اصول بهداشتی قرنطینه ای توسط دامداران از شیوع و بروز بیماری لمپی اسکین جلوگیری می کند.
دکتر صادقی بر لزوم انجام تدابیر پیشگیرانه بهداشتی قرنطینه ای در واحدهای دامداری در جهت جلوگیری از بروز و شیوع بیماری لمپی اسکین خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان بهار دکتر بهزاد صادقی رئیس اداره دامپزشکی این شهرستان گفت: بیماری لمپی اسکین نوعی بیماری پوستی است و به سرعت در میان دام ها بویژه گاو منتشر می شود. این بیماری که پیشتر تنها در کشورهای آفریقایی مشاهده می شد که اخیراً نمونه هایی از شیوع ویروس این بیماری دامی در برخی دامداریهای کشور گزارش شده است.
وی افزود: این بیماری نوعی بیماری پوستی ویروسی است و با سرعت بالا منتشر شده و به واسطه کاهش تولیدات دامی، ضایعات پوستی و تلفات در جمعیت گاوی خسارتهای اقتصادی سنگینی را موجب می شود.
وی اظهار داشت: بیماری لمپی اسکین یک نوع بیماری ویروسی است که تب، ریزش آب از چشمها، افزایش ترشحات بینی و حلق، بی اشتهایی، کاهش تولید شیر و ظهور ندولهای جلدی و ضایعات پوستی به شکل برجستگیهای دانه مانند از علایم اصلی ابتلای دام به آن است که گاهی تمامی بدن دام را نیز می پوشاند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بهار افزود: این بیماری درمان ندارد و باتوجه به اینکه در کشور ما غیربومی است و گاو و گوسالهها را در تمامی سنین در گیر میکند، ممکن است باعث تلفات زیادی نیز شود و با توجه به اینکه پشه و مگس در انتقال آن به شکل مکانیکی نقش مهمی دارند، کنترل این حشرات از طریق سم پاشی و سایر اقدامات برای بهسازی محیط دامداری در پیشگیری از بیماری لمپی اسکین موثر خواهد بود.
وی با تأکید بر لزوم همراهی و همکاری دامداران و صاحبان احشام روستایی برای مقابله با بیماری پوستی گاو و جلوگیری از شیوع آن که در صورت عدم پیشگیری به موقع منجر به خسارات اقتصادی جدی خواهد شد، تصریح کرد: با توجه به انتشار سریع این بیماری دامداران باید با واحدهای اداره دامپزشکی همکاری کامل را داشته باشند تا از بروز خسارت های جدی جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه انتقال عامل بیماری علاوه بر تماس با گاوهای بیمار و محصولات خام دامی آلوده به ویروس، از طریق گزش حشراتی چون پشه و مگس به طور مکانیکی صورت میگیرد، اظهار داشت: با توجه به این موضوع و نیز به دلیل شرایط آب و هوایی فعلی، در روزهای اخیر و دمای هوای مناسب تکثیر و فعالیت حشرات ناقل، بسیج امکانات در قالب اکیپ های سمپاشی و واکسیناسیون واحدها ضروری است.
وی در پایان خاطرنشان شد: بیماری لمپی اسکین که انتشار سریع مهمترین مشخصه آن بشمار می رود، یک بیماری عفونی دامی است و به انسان سرایت نمی کند و از این نظر نباید نگرانی خاصی میان مردم وجود داشته باشد هرچند که رعایت اصول بهداشتی برای کنترل و ریشه کنی هر چه سریعتر این بیماری ضروری بوده و رعایت موازین بهداشتی و کنترل تردد افراد و وسایل نقلیه به دامداری ها و عدم نقل و انتقال دام بدون مجوز دامپزشکی از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری لمپی اسکین محسوب میشود، لذا دامداران باید در صورت مشاهده هر یک از علایم ذکر شده بیماری در گاوهای خود، مراتب را به نزدیکترین واحد دامپزشکی گزارش کرده و از هر گونه نقل و انتقال بدون مجوز دامها خودداری کنند چراکه، ویروس لمپی اسکین می تواند در کوتاهترین زمان بالاترین خسارت های اقتصادی را بواسطه آلوده کردن سریع گاوها به دامداران وارد کند.