تست سرومانیتورینگ عملکرد و اثر بخشی واکسن برسلوز در شهرستان بهار
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان بهار، تست سرومانیتورینگ عملکرد و اثر بخشی واکسن (fdrev1)بروسلوز بر روی بره ها و بزغاله های ماده یک گله دوهزار راسی در شهرستان بهار انجام شد.
دکتر بهزاد صادقی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بهار حراست و حفظ سرمایه های دامی را یکی از مهمترین وظایف محوری دامپزشکی دانست و گفت: انجام برنامه های کنترلی و پیشگیرانه دامپزشکی علیه بیماریهای دامی علاوه بر حفظ بهداشت عمومی جامعه در حفظ سرمایه دامی کشور نیز موثر است.
دکتر بهزاد صادقی افزود: تب مالت به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام به دلیل دارا بودن طیف وسیعی از علائم در انسان، به بیماری هزار چهره نیز معروف است و منشاء بیماری تب مالت در انسان، مصرف مواد لبنی یا شیر دام های مبتلا به بروسلوز عنوان شده است.
وی تصریح کرد: پیشگیری و کنترل بیماری در حیوانات از طریق مایهکوبی دامها و رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی و شناسایی و حذف دامهای آلوده انجام میشود و پیشگیری بیماری در انسان مستلزم کنترل بیماری در حیوانات و کشتار دامهای آلوده است.
این مقام مسئول گفت: بهمنظور پیشگیری از این بیماری در دامها علاوه بر واکسیناسیون به صورت دورهای، خونگیری توسط کارشناسان این اداره انجام میشود و سرم آنها مورد آزمایش قرار میگیرد و در این خصوص برنامه ملی کنترل بروسلوز دامی ابلاغی سازمان دامپزشکی ملاک عمل است و در این راستا تست سرومانیتورینگ عملکرد و اثر بخشی واکسن بروسلوز در یک گله دوهزار راسی بر روی بره ها و بزغاله های ماده در شهرستان بهار انجام شده است.
دکتر صادقی در پایان اظهار داشت: با انجام فعالیتهای تحقیقاتی میزان اثر بخشی واکسن در جمعیت دامی آشکار گردیده و این امکان را به مسئولین می دهد تا با آگاهی کامل در خصوص میزان دز مصرف و زمان واکسیناسیون تصمیم گیری نمایند.