• 1399/05/11 - 10:12
  • تعداد بازدید : 426
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان همدان:

مراقبت از دام های سنگین در مقابل بیماری تب سه روزه بسیار حائز اهمیت است

دکتر محمود رضا رسولی: بیماری تب سه روزه (BEF) یک بیماری ویروسی مختص گاو و گاو میش می باشد که از طریق بندپایان منتقل می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، دکتر محمود رضا رسولی مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: بیماری تب سه روزه در گاو موجب کاهش تولید شیر و وزن دام می شود و با علائمی همچون تب ناگهانی، لنگش همراه با عدم تعادل در راه رفتن، بی اشتهائی و ریزش اشک، ترشحات بزاق و بینی، درد و خشکی مفصل و سفتی شدید عضلات همراه است .

وی خاطرنشان کرد: اولین علائم بالینی با تب ناگهانی 40 تا 41.5 درجه سانتی‌گراد به‌صورت دومرحله‌ای و گاهی هم سه مرحله‌ای مشاهده می‌شود که معمولاً 12 الی 18 ساعت طول می‌کشد و اغلب سایر علائم متعاقب چند ساعت پس از کاهش و قطع تب در اکثر گاوها بروز می‌کند و سپس قطع اشتها و کاهش شدید شیر حادث می‌گردد، یبوست شدید در بعضی از دام‌ها و اسهال در سایر دام‌های دیگر دیده می‌شود افزایش میزان تنفس و ضربان قلب به همراه ترشحات غلیظ و چسبنده در بینی و ترشحات سروزی آبکی از چشم نیز از علائم بارز BEF است.

دکتر رسولی در خصوص نحوه انتقال بیماری تصریح کرد: شواهد همه‌گیری‌شناسی دلالت بر این امر مهم می‌کنند که ویروس BEF در طبیعت تنها از طریق نیش حشرات گسترش می‌یابد و به‌غیراز گاو، بیماری مخزن دیگری ندارد.

وی ضمن اشاره به گذرا و قابل درمان بودن این بیماری، گفت: خوشبختانه تا کنون گزارشی در خصوص بروز این بیماری در استان همدان نداشته ایم و به علت قرار گرفتن در فصل گرما و فعالیت حشرات و بندپایان احتمال بروز بیماری در دام ها افزایش پیدا می کند.

دکتر رسولی تصریح کرد: گسترش این بیماری بستگی به جمعیت حشرات ناقل و شدت و مسیر بادهای غالب فصلی دارد که موجب انتقال حشرات به سایر مناطق می‌شود و یکی دیگر از راه‌های انتقال این بیماری حمل و نقل دام‌های آلوده و مبتلا از یک منطقه به منطقه دیگر می باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان حمل و نقل دام با اخذ گواهی بهداشتی از دامپزشکی را در کنترل تمام بیماری‌های دامی حائز اهمیت دانست و افزود: رعایت بهداشت دام، ضدعفونی و سمپاشی به موقع جایگاه نگهداری دام‌ها، از بین بردن محل تجمع حشرات مانند آب‌های سطحی در اطراف مراکز نگهداری دام‌ها و نیز انجام واکسیناسیون علیه این قبیل بیماری‌ها از جمله اقداماتی است که باید دامداران به آنها توجه ویژه‌ای داشته باشند.

این مقام مسئول در پایان به دامداران توصیه کرد ضمن همکاری با اکیپ های دامپزشکی نسبت به سم پاشی و رعایت اصول بهداشتی جایگاه های نگهداری دام و واکسیناسیون به موقع دام ها اقدام نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 254332
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه