بازدید رئیس اداره دامپزشكی از انجام تست سل و بروسلوز در گاوداری های صنعتی شهرستان رزن
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان رزن از انجام 2130 نوبت سر تست سل در گاوداری های این شهرستان در سال ٩٥خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشكی شهرستان رزن، دکتر علی طاهری اظهار داشت: با تلاش اکیپ سل و بروسلوز اداره دامپزشکی شهرستان رزن در سال ۹۵ تعداد 2130 نوبت سر تست سل در جمعیت دام سنگین از جمله گاوداری های صنعتی شهرستان رزن انجام شد.
وی افزود: شهرستان رزن با دارا بودن جمعیت دام سنگین بالابه عنوان قطب دامپروری استان همدان مطرح است و اداره دامپزشکی این شهرستان نیز در راستای اجرای دستورالعمل های سازمان دامپزشکی کشور، با تجهیز و راه اندازی اکیپ سل و بروسلوز اقدام به اجرای عملیات تست سل و بروسلوز در گاوداری های شهرستان کرده است.
به گفته این مقام مسئول، با انجام این عملیات در دو مرحله به فاصله ۶ ماه به تعداد2130نوبت سر تزریق توبرکولین در جمعیت دام سنگین صورت گرفت .
دکترعلی طاهری ادامه داد: در سالجاری هم این روند طی شد و با قرائت نتایج تست سل تعداد5 راس دام راكتور سلی تشخیص داده شد وپس از طی مراحل اداری 5راس دام مذکور در کشتارگاه صنعتی دام صالح آباد ذبح و پرونده دام ها جهت پرداخت غرامت به اداره کل دامپزشکی استان و سازمان دامپزشکی کشور ارسال می گردد.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان رزن حجم عملیات خونگیری برای تشخیص بیماری بروسلوز در گاوداری های صنعتی این شهرستان رادر سال95- 1280راس عنوان کرد و گفت: نتایج آزمایش سرم خون های اخذ شده خوشبختانه همگی منفی بود.
وی همچنین سل و بروسلوز را از جمله بیماری های مشترک و خطرناک بین انسان و دام برشمرد و خاطرنشان کرد: این بیماری ها به راحتی می توانند از طریق مصرف فرآورده های لبنی سنتی و آلوده و تماس مستقیم مصرف کنندگان را درگیر کرده و از طرفی موجبات آلودگی جمعیت دامی و گله های مولد شوند.
این مقام مسئول ادامه داد: سازمان دامپزشکی کشور به عنوان متولی حفظ و حراست سرمایه های دامی کشور و در راستای حفظ سلامت و بهداشت مصرف کنندگان به صورت دوره ای و پیوسته اقدام به اجرای عملیات تست سل و بروسلوز در کلیه جمعیت دامی و حذف دام های بیمار در سطح کشور می کند.
دکتر علی طاهری در پایان به شهروندان توصیه کرد که در راستای حفظ بهداشت و سلامت خود و خانواده از مصرف فرآورده های خام دامی به صورت فله و سنتی خودداری کرده و فرآورده های لبنی مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت مرکز بهداشت و به صورت پاستوریزه تهیه کنند.
نظر دهید