معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور:
عدم فعالیت کشتارگاه سنتی در استان همدان بسیار کار ارزشمندی است.
جلسه شورای هماهنگی اداره کل دامپزشکی استان همدان به ریاست دکتر حسینی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور و با حضور دکتر نقیپور، مدیرکل دامپزشکی استان همدان، مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در اداره کل دامپزشکی استان، معاونین سلامت، توسعه مدیریت و منابع، رؤسای ادارات ستادی و دامپزشکی شهرستانهای تابعه، بهصورت حضوری و وبیناری در سالن جلسات اداره کل برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان این نشست با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز شد و در ادامه، حجتالاسلام و المسلمین رسولی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی علیه ایران و ضرورت دفاع مقتدرانه جمهوری اسلامی، تأکید کرد که در شرایط کنونی، استقامت، آگاهی و حفظ روحیه جهادی در مجموعههایی مانند دامپزشکی ضروری است
در ادامه، دکتر صادقی، معاون سلامت اداره کل، گزارشی از وضعیت بهداشتی دامها، روند تولید، توزیع و عرضه مواد خام دامی و پیشرفت واکسیناسیون در سطح استان ارائه داد.
وی با اشاره به نبود موارد بیماری دامی در استان، این موفقیت را حاصل تلاش شبانهروزی همکاران دامپزشکی در سطح استان و شهرستانها دانست.
مهندس عدالتی، معاون توسعه مدیریت و منابع نیز با اشاره به توسعه زیرساختهای هوشمند در دامپزشکی استان گفت: : «اپلیکیشن نظارت بهداشتی» یکی از دستاوردهای شاخص دامپزشکی همدان است که با حمایت سازمان اجرایی شد و امروز الگوی سایر استانها قرار گرفته است.
وی افزود: در سال گذشته حدود ۷.۵ میلیارد تومان قرارداد در حوزه برونسپاری واکسیناسیون منعقد شد که نسبت به سال قبل، رشد ۱۰۰ درصدی داشته است.
دکتر نقیپور، مدیرکل دامپزشکی استان همدان با تشکر از حضور دکتر حسینی و بیان اهمیت بهرهگیری از تجربیات ایشان در شرایط حساس فعلی، گفت: ما تلاش کردهایم تا همه وظایف محوله را بهدرستی انجام داده و در سطح کشور جزو استانهای پیشرو باقی بمانیم
وی با اشاره به نظارت بر نهادههای دامی اظهار داشت: بهصورت ماهانه از انبارها، سردخانهها و کارخانههای خوراک دام نمونهبرداری و نظارت میشود و مقادیر موجود مواد خام نیز بهطور مستمر رصد میگردد همچنین در بحث افزایش کیفیت مرغ استان، وی با اشاره به نتایج ارزیابیهای ارگانولیپتیک بیان کرد: میزان خونآبه و احشاء نامناسب در سال ۱۴۰۲ برابر با ۱ درصد، در سال ۱۴۰۳ به ۰.۹۳ درصد و امسال به ۰.۶۳ درصد رسیده که نشاندهنده رشد کیفیت و نظارت بهداشتی در حوزه طیور است
وی گفت: در حال حاضر، هیچ دامی بدون برگه سونوگرافی و تأیید دامپزشک، اجازه ورود به میدان دام یا کشتارگاه را ندارد. همچنین در مراکز بیمارستانی، دانشگاهها و رستورانها، مسئولین فنی بهداشتی حضور فعال دارند
مدیرکل دامپزشکی استان تأکید کرد: در سطح استان، هیچ واکسیناتور غیرمجاز فعالیت نداشته و تمام نیروهای فعال در این حوزه دارای پروانه معتبر هستند و فرآیندهایی نظیر بازرسی بهداشتی مواد خام دامی، دارو و درمان در دامپزشکی، بهصورت کامل دیجیتال و از طریق اپلیکیشنها و سامانه انجام میشودو همچنین در آینده نزدیک در نظر داریم ، نظارت بر عملیات واکسیناسیون نیز بهصورت سامانهای و هوشمند اجرا شود.
وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون، صادرات فرآوردههای دامی استان به کشورهای روسیه، عراق، ایتالیا، پاکستان و قرقیزستان انجام شده است. همچنین همدان در میان استانهای همجوار، با وجود شیوع آنفلوانزای فوقحاد، وضعیت سفید داشته و ظرفیت کشتار طیور به ۱۴ هزار قطعه در ساعت افزایش یافته است.
وی گفت: در سال جاری، بیش از ۳۳ هزار مورد بازرسی انجام شده که منجر به معدومسازی ۲۱ هزار کیلوگرم فرآورده غیربهداشتی، ۸ مورد پلمب و ۸۸ مورد معرفی به تعزیرات شده است.
اوی با اشاره به اجرای طرح پایلوت ملی مبارزه با بیماری بروسلوز در استان گفت: این اقدام، کاهش چشمگیر ابتلا به تب مالت در استان را در پی داشته و یک گام مهم در ارتقاء سلامت عمومی جامعه بوده است.
دکتر حسینی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با تشکر از میزبانی استان همدان گفت: باید شرایط فعلی را بهدرستی درک کنیم چرا که ما درگیر یک جنگ ترکیبی تمامعیار با استکبار جهانی هستیم که ابعاد امنیتی، روانی، اقتصادی و زیستی دارد لذا آمادگی ما باید صد درصدی باشد.
وی ادامه داد: ملت ایران بارها نشان دادهاند که ایستادگی و عزتنفس دارند در خانواده بزرگ دامپزشکی نیز با اتحاد، همدلی و آمادگی کامل، میتوانیم هم وظایف قانونی خود را بهخوبی انجام دهیم و هم از تهدیدات احتمالی عبور کنیم.
وی با اشاره به اینکه کارهای ارزشمندی در استان همدان در ضمینه امنیت غذایی صورت گرفته است اظهار داشت: امنیت غذایی یعنی تضمین دسترسی مستمر مردم به غذای سالم، کافی و ایمن در تمام طول عمر فلذا دامپزشکی یکی از ارکان اصلی تأمین این امنیت است، چه در حوزه تولید، چه در حملونقل و چه در عرضه مواد خام دامی که در این استان با همکاری و همراهی مسئولین استانی در بکارگیری مسئولین فنی بهداشتی،راه اندازی سامانه بازرسی مواد خام دامی،و تعطیلی کشتارگاه های سنتی این امر محقق گردیده است.
وی افزود: دامپزشکی فقط یک نهاد بهداشتی نیست؛ بلکه در اشتغال، سرمایهگذاری، حمایت از تولید داخلی و تحقق شعار سال، نقش مستقیم دارد و اگر تولید کافی داشته باشیم، اشتغال تثبیت میشود و بسیاری از مشکلات حل خواهند شد.
دکتر حسینی در پایان با اشاره به پیشرفت 60 درصدی در پیش بینی واکسیناسیون در استان همدان تأکید کرد: کار دامپزشکی به ساعات اداری محدود نمیشود؛ این یک وظیفه ۲۴ ساعته برای حراست از سلامت جامعه و امنیت غذایی مردم است و این پیشرفت 60 درصدی در حالی که 3 ماه از سال جاری گذشته است بسیار کار بارزشی می باشد.
وی با آرزوی توفیق برای همکاران دامپزشکی، اظهار داشت: امیدوارم با تلاش مضاعف، آمادگی حداکثری و استفاده از ظرفیتهای علمی و جهادی، بتوانیم در مسیر حفظ سلامت عمومی و مقابله با تهدیدات پیشرو، عملکردی در تراز انقلاب اسلامی داشته باشیم.