• 1397/07/01 - 12:00
  • تعداد بازدید : 130
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اجرای موفقیت آمیز طرح تشدید نظارت ذبح شرعی و بهداشتی اداره دامپزشکی شهرستان همدان در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان همدان دکتر امیرحسین نقی پور رئیس اداره دامپزشکی این شهرستان ضمن تسلیت ایام سوگواری شهادت ابا عبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش، از اجرای موفقیت آمیز طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام های قربانی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در سال 1397در شهرستان همدان خبر داد.



وی نظارت بهداشتی دامپزشکی را در جهت تأمین بهداشت عمومی جامعه و جلوگیری از بروز بیماری‌های مشترک بین انسان و دام عنوان کرد و افزود: پرسنل این اداره بر اساس دستورالعمل های ابلاغی سازمان دامپزشکی کشور و همچون سنوات گذشته از تاریخ بیست وهفتم لغایت سی ام شهریورماه علی الخصوص در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی از ساعت 7 صبح تا 21 شب در قالب نه اکیپ ثابت، پنج  اکیپ سیار، چهار نفر دکتر دامپزشک،نه نفر بازرس بهداشتی گوشت و دو نفر ناظر شرعی، نظارت بهداشتی و شرعی بر دام‌های قربانی را به صورت رایگان و ویژه انجام دادند.

وی اظهار داشت: در این راستا تعداد 342رأس گوسفند، 9 رأس بز  و 17 رأس گاو به صورت بازرسی پیش از کشتار انجام شده و همچنین تعداد 278 لاشه گوسفند و تعداد شش لاشه بز و 17 لاشه گاوی بازرسی شده و میزان 90 کیلوگرم موارد ضبطی و غیر قابل مصرف از آنها جداسازی و ضبط و معدوم سازی گردید.

دکتر نقی پور خاطر نشان کرد: هماهنگی ها و اطلاع رسانی های مناسب قبل از تاسوعا و عاشورای حسینی از طریق برگزاری جلسات با دستگاه های مختلف و هیئت ها، جراید، توزیع بروشور و غیره به مردم شریف همدان بعمل آمده بود و از خیران و بانیان هیئت‌ها تقاضا گردید با توجه به اینکه  ممکن است ذبح دام در منازل و معابر عمومی، مساجد و حسینه ها علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت عمومی سبب ایجاد آلودگی های ثانویه در گوشت استحصالی و نیز ایجاد آلودگی های زیست محیطی در معابر عمومی و انتشار بیماری های مشترک بین انسان و دام علی الخصوص تب خونریزی دهنده کریمه کنگو خواهد شد از خریداری دام‌های بیمار اجتناب کرده و دامهای قربانی خود را به کشتارگاه صنعتی دام صالح آباد انتقال نمایند و در هنگام ذبح حتماً از وسایل محافظ شخصی مانند دستکش استفاده کرده و پس از ذبح نیز گوشت قربانی خود را حداقل به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کرده و سپس مصرف نمایند.






  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 68323
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه