در سال 1395کشتارگاه های صنعتی دام استان همدان به سیستم سالن های پیش سرد مجهز شده اند
دکتر رسولی: دامپزشکی استان همدان برای تضمن سلامت مواد خام دامی و بهبود وضعیت کیفی محصولات ارائه شده در سطح استان، طرح لیبل گذاری جنسیت و نوع لاشه استحصالی از کشتارگاه را انجام و در جهت عرضه بهداشتی مواد خام دامی، مراکز بسته بندی مرغ، گوشت و آلایش دامی را ساماندهی کرده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان، دکتر محمود رضا رسولی مدیر کل دامپزشکی استان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، هفته دولت را به تمامی مسئولان و خدمتگزاران دولت تدبیر و امید که در راستای خدمت رسانی به مردم شریف ایران اسلامی تلاش می کنند تبریک گفت.
وی در ادامه با اشاره به میزان مایه کوبی و پیشگیری از بیماری های واگیر دامی و قابل انتقال به انسان افزود : در این زمینه و در 4 ماهه ابتدای سال جاری بیش از 3 میلیون و 848 هزار نوبت سر واحد دامی علیه انواع بیماری های واگیر دامی و قابل انتقال بین حیوان و انسان در استان همدان مایه کوبی انجام شده که این بیماری ها شامل آبله ،شاربن ، تب برفکی ، آنتروتوکسمی ، بروسلوز ( تب مالت) ، قانقرایا ، آگالاکسی ، هاری لمپی اسکین ، PPR و ... است .
مدیر کل دامپزشکی در ادامه با تشریح میزان تست سل و بروسلوز در سطح استان همدان گفت : در این مدت بیش از 19 هزار و 304 راس گاو و گوساله در زمینه تشخیص بیماری های سل مورد تست توبرکولین قرار گرفته و در زمینه شناسایی دام های آلوده به بیماری های بروسلوز نیز 4 هزار و 536 راس گاو تست شده است .
دکتر رسولی در ادامه این گزارش با تشریح اقدامات دامپزشکی درخصوص حفظ و ارتقای بهداشت عمومی و نظارت و بازرسی بر تولید ، توزیع و عرضه مواد خام دامی گفت :
در این مدت تعداد 72 هزار و 766 لاشه دام سبک و سنگین در کشتارگاه های این استان ذبح و مورد نظارت شرعی و بهداشتی قرار گرفته اند . که حاصل کنترل بهداشتی زحمات بازرسان دامپزشکی در کشتارگاه های دام استان ، ضبط و معدوم سازی بیش 31 تن گوشت قرمز و آلایش غیر بهداشتی بوده است .
مدیر کل دامپزشکی استان همدان در زمینه کشتار طیور در سطح استان همدان بیان کرد : در همین بازه زمانی در 5 کشتارگاه صنعتی طیور استان بیش از 4 میلیون و 629 هزار قطعه طیور ذبح و مورد نظارت شرعی و بهداشتی قرار گرفته که از این تعداد بیش از 22 هزار قطعه به دلایل بهداشتی از چرخه مصرف انسانی خارج و ضبط و معدوم سازی شده است .
دکتر رسولی با بیان میزان کنترل و بازرسی بهداشتی و نظارت بر مواد خام دامی در مراکز تولید ، توزیع ، بسته بندی و عرضه این مواد گفت : در این مدت بیش از 37 هزار و 875 مورد بازدید از مراکز تولید ، توزیع ، بسته بندی ، عرضه و رستوران های این استان انجام گرفته که حاصل این بازرسی ها ضبط و معدوم سازی حدود 68 هزار و 987 کیلو گرم مواد خام دامی غیر قابل مصرف بوده است که اگر مجموع این ارقام را در نظر بگیریم تا پایان تیر ماه امسال حدود 133 تن مواد خام دامی غیر بهداشتی و غیر قابل مصرف و تاریخ مصرف گذشته در استان از چرخه مصرف انسانی با زحمات همکارانمان حذف شده است .
مدیر کل دامپزشکی استان همچنین گفت: دامپزشکی برای تضمین سلامت مواد خام دامی اقدامات گسترده ای را در استان به اجرا گذاشته و این طرح ها برای بهبود وضعیت کیفی محصولات خام دامی است که از جمله آن می توان به طرح لیبل گذاری جنسیت و نوع لاشه کشتار شده در کشتارگاه های استان ، ساماندهی مراکز عرضه محصولات خام دامی در سطح استان و راه اندازی مراکز بسته بندی مرغ و گوشت، آلایش دامی و دارای شناسنامه، راه اندازی سیستم پیش سرد کشتارگاه های استان را نام برد .
وی ادامه داد : سالن های پیش سرد کشتارگاه های دام صالح آباد،فامنین، نهاوند، ملایر و کبودرآهنگ در سال جاری به کمک مسئولان استان به بهره برداری رسیده است که خود کمک بسیاری به افزایش میزان بهداشت گوشت مصرفی استان می کند .
مدیر کل دامپزشکی استان کاهش تلفات طیور در مرغداری های صنعتی و بکارگیری مسئولان فنی بهداشتی در همه مبادی تولید ، توزیع ، بسته بندی و چرخه تولید مواد خام دامی از قبیل مرغداری ها و رستوران ها، کاهش 36 درصدی ابتلا به بیماری تب مالت در انسان با افزایش و پوشش صد در صدی واکسیناسیون دامهای استان، پیشگیری و کنترل به موقع بیماری آنفلوانزا در استان، کمک به افزایش صادرات دام و فرآورده های خام دامی به کشور های آلمان، ایتالیا، هند، ترکیه، ارمنستان، هنگ کنگ ، چین، ویتنام، عمان و عراق، ساماندهی بهداشتی سبزه میدان همدان و جلوگیری از عرضه قطعات مرغ و آلایش دامی به صورت فله را از مهمترین اقدامات فنی و بهداشتی انجام شده توسط اداره کل دامپزشکی استان دانست.
دکتر رسولی در پایان از زحمات همکاران خود که با تحمل شرایط سخت اقدامات خالصانه خود را برای حفظ و حراست سرمایه دامی و ارتقای بهداشت عمومی صرف می کنند ، قدردانی کرد و از عموم مردم شریف استان خواست در صورت مشاهده تخلف بهداشتی در ارتباط با تولید ، توزیع ، بسته بندی و عرضه فرآورده های خام دامی مراتب را از طریق سامانه ارتباطی 1512 به بازرسان بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان اطلاع رسانی کنند .
نظر دهید