• 1397/10/15 - 13:43
  • تعداد بازدید : 379
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری کلاس آموزشی آشنایی با بیماری هاری برای دانش آموزان روستای چنارسفلی از توابع اسدآباد

دکتر بصیری از برگزاری کلاس آموزشی درخصوص بیماری هاری ویژه دانش آموزان در روستای چنارسفلی با تدریس یکی از کارشناسان این اداره خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد دکتر بصیری رئیس اداره دامپزشکی این شهرستان تصریح کرد: واکسیناسیون سگ های گله و خانگی برای مصون سازی در برابر بیماری هاری بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به برگزاری کلاس آموزشی در خصوص بیماری هاری ویژه دانش آموزان  روستای چنار سفلی گفت: طبق هماهنگی صورت گرفته و بر همین اساس دکترحسنیه سمائی نوروزی کارشناس مبارزه با بیماری های دامی این اداره با حضور در این کلاس آموزشی افزود: هاری ازجمله بیماری های مشترک و قابل انتقال از حیوانات به انسان است که ابتلا به آن چنانچه با تدابیر سریع بهداشتی درمانی و پیشگیرانه همراه نباشد، خطر مرگ حتمی مبتلایان را به دنبال دارد.

وی خاطر نشان کرد: عامل بیماری هاری نوعی ویروس است که به سیستم عصبی تمایل دارد و وقتی به سیستم عصبی مرکزی حمله کند، تقریباً همیشه موجب مرگ میزبان می شود و فردی که توسط حیوانی مشکوک به هاری گاز گرفته شود، باید فوراً محل گارگرفتگی را حداقل 15 دقیقه با آب و صابون شست و شو دهد و سریع به یک مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کند تا تحت واکسیناسیون پیشگیرانه قرار گیرد. شست و شوی زخم ناشی از گازگرفتگی حیوان، بخیه نکردن و باز بودن زخم بسیار مهم است و اساس پیشگیری و درمان هاری محسوب می شود چون این ویروس به نور و جریان هوا حساس است و در نتیجه زخم نباید بخیه زده شود و حتی الامکان روی زخم باز باشد. به طور معمول واکسیناسیون تا شش روز پس از گازگرفتگی و قبل از بروز علائم بیماری می تواند تا حدود صددرصد بیماری را از بین ببرد؛ اما پس از بروز علائم، درمان امکان پذیر نیست و فرد مبتلا طی یک یا دو هفته جان خود را از دست می دهد.

به گفته وی، بدلیل سبک زندگی سنتی مردم جامعه ما به ویژه در مناطق روستایی، موارد سالانه فراوانی از حیوان گزیدگی را در کشور شاهد هستیم، ولی با تدابیر دامپزشکی از جمله واکسیناسیون سگ ها و برگزاری کلاس های آموزشی برای جمعیت هدف، موردی از ابتلای انسان به هاری طی هفت سال اخیر در این شهرستان گزارش نشده است.

دکتر سمائی با افزودن اینکه واکسیناسیون سگ های اهلی و گله از اولویت های مهم دامپزشکی به شمار می رود، بیان کرد: حیوانات گوشتخوار اهلی و وحشی و خفاش ها مخزن اصلی ویروس مسبب هاری محسوب می شوند که می توانند بیماری را به سایر پستانداران از جمله انسان و دام های اهلی منتقل کنند و ویروس هاری در بزاق حیوان آلوده موجود است و انتقال آن با گزش و ایجاد خراش در اثر حمله حیوان آلوده میسر می شود.

کارشناس مبارزه با بیماری های دامی اسدآباد تأکید کرد: این بیماری در صورت بروز علائم بالینی غیرقابل درمان است و به مرگ مبتلایان منتهی می شود، لذا رعایت اصول پیشگیری و واکسیناسیون از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی گفت: تغییر رفتار حیوان، فلجی حلق و حنجره و ریزش بزاق، ترس از نور و آب از مهم ترین علائم این بیماری است و دام بیماری که در اثر حمله حیوان آلوده مورد گزش یا خراش قرار گیرد، حداکثر ده روز پس از شروع علائم بیماری تلف می شود؛ به همین دلیل توصیه می شود دام هایی که احتمال آلوده شدن آن ها به ویروس هاری در اثر حمله سایر حیوانات وجود دارد، بسته به نظر دامپزشک، حذف یا قرنطینه شوند. مدت قرنطینه هم با توجه به دوره کمون این بیماری بین 45 روز تا 6 ماه متغیر است.

در پایان رئیس اداره دامپزشکی اسدآباد از همکاری مدیریت اداره آموزش و پرورش شهرستان و مدیریت دبیرستان شبانه روزی شهدای فرهنگی دهستان چنارسفلی بدلیل برگزاری کلاس آموزشی توسط دامپزشکی نهایت تشکر و قدردانی را نمود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان اسدآباد
  • کد خبر : 4455
کلمات کلیدی
لینک کوتاه