رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بهار:
شرایط پرورش ماهیان در واحدهای پرورشی زیر نظر کارشناسان آبزی پروری اداره دامپزشکی شهرستان به صورت مرتب در حال رصد و پایش می باشد
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان بهار دکتر بهزاد صادقی رئیس اداره دامپزشکی این شهرستان اظهار داشت: با عنایت به اینکه گوشت ماهی از نظر فوائد تغذیه ای بسیار با اهمیت بوده و در سبد غذایی خانوارهای کشور جا باز کرده و حفظ شرایط بهداشتی تولید این محصولات از وظایف سازمان دامپزشکی می باشد، افزود: به منظور حفظ و ارتقاء شرایط بهداشتی محصولات تولیدی در عرصه آبزیان واحدهای پرورشی فعال موجود در شهرستان به صورت مرتب توسط کارشناسان این اداره رصد شده و به صورت دوره ای نمونه برداری های لازم به انجام می رسد.
دکتر صادقی در ادامه اظهار داشت: عوامل بیماریزا در ماهیان به طور کلی به چهار گروه تقسیم میشوند: عوامل ویروسی، عوامل میکروبی -باکتریایی، عوامل قارچی - جلبکی و عوامل انگلی، هر گروه از عوامل بیماریزا دارای نشانههای خاصی در ماهیان هستند و به عبارت دیگر عوامل بیماریزا پس از پیشرفت، تغییراتی در رفتار ماهی ایجاد میکنند که اغلب با برخی نشانههای ظاهری همراه است.
وی گفت: از جمله تغییرات خاصی که ماهی مبتلا به بیماری از خود بروز میدهد، عبارتاند از: از دست دادن اشتها، پراکندگی غیر طبیعی در استخر مانند شنا در سطح آب، جمع شدن در کنار استخر یا جمع شدن در قسمتهای ورودی و خروجی آب استخر، چرخیدن و از دست دادن تعادل، سست شدن و از دست دادن توانایی تحمل فشارهای عادی و از جمله علایم فیزیکی که ممکن است در بدن ماهی بیمار ظاهر شود نیز عبارتاند از: بی رنگ شدن برخی از نواحی بدن، ورم بدن یا برانشیها، برجسته شدن چشم، خراشیدگی یا زخم روی سر، بدن و بالهها، تغییر رنگ بافتها مانند کم رنگ شدن کبد و کلیه، خونریزی در برخی بافتها
این مقام مسئول ادامه داد: تاکنون در ماهیها سه نوع بیماری ویروسی شناسایی شده که هر سه نوع بیماری باعث مرگ و میرهای زیاد در ماهیان پرورشی جوان میشوند. این سه بیماری عبارتاند از: سپتی سمی هموراژیک ویروسی قزلآلای رنگین کمان،بیماری فساد بخشهای خون ساز وبیماری فساد پانکراس یا نکروز لوزالمعدهای عفونی.
دکتر صادقی در پایان با اشاره به اینکه خوشبختانه علیرغم نمونه برداری های انجام گرفته موردی از بیماریهای مذکور در واحدهای شهرستان به ثبت نرسیده است افزود: امیدواریم با تلاشهای ارزنده انجام گرفته سطح بهداشتی محصولات تولیدی روز به روز افزایش یافته و مردم با خیالی آسوده خریدی مطمئن و بهداشتی داشته باشند.